Ana SayfaKariyerBankacılık ve Finans Bölümü Okuyanlar Formasyon Alabiliyor mu?

Bankacılık ve Finans Bölümü Okuyanlar Formasyon Alabiliyor mu?

Üniversitelerin Bankacılık ve Finans bölümlerinde okuyan öğrencilerin formasyon hakkının olup olmadığı sıkça merak ediliyor. Tüm detaylar için...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üniversitelerin Bankacılık ve Finans Bölümü‘nde okuyan öğrencilerin formasyon hakkının olup olmadığı sıkça merak ediliyor. Öncelikle “Formasyon nedir?” diye merak edenler için formasyonun üniversitelerin Eğitim Fakülteleri dışındaki bölümlerinden mezun olanların öğretmen olarak çalışmalarının önünü açan programlar olduğunu belirtmek gerek…

Bankacılık ve Finans Mezunları Formasyon Alabilir mi?

Eğitim fakültelerinden mezun olmayanlar öğretmenlik için Pedagojik Formasyon alma yoluna giderek bu haktan yararlanabiliyorlar. Bankacılık ve Finans bölümlerinde okuyanlar veya mezun olanlar da YÖK yani Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararla formasyon alabiliyorlar. Bu programlarda verilen çeşitli derslerle kişinin öğretmenlik yapabilecek yetkinliğe ve bilgiye sahip olması sağlanıyor. Başka bir deyişle formasyon programlarında eğitimci olabilmek için Bankacılık ve Finans bölümünde öğretilmeyen bilgiler edindiriliyor.

Formasyon Programlarında Hangi Şartlar Aranıyor?

Bir kişinin üniversitelerin formasyon programlarına dahil olabilmesinin ilk şartı mezun olduğu bölümün Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği Pedagojik Formasyon alınabilen bölümlerden biri olmasıdır. Bankacılık ve Finans Bölümü formasyon alınmasına uygun olan üniversite bölümlerindendir.

Formasyon alabilmek için aranan diğer şartlar üniversiteye giriş puanı, akademik ortalama, öğrencilik dönemindeki disiplin durumu olarak sıralanıyor. Bankacılık ve Finans bölümlerinde okuyan ya da mezun olanlar formasyon eğitimlerini diğer tüm kişiler gibi YÖK tarafından belirlenmiş olan üniversitelerden birinde alabiliyorlar. YÖK hangi üniversiteler tarafından formasyon programlarının açılacağını belirleyerek liste halinde her yıl yayınlıyor. Bu listelerde hangi üniversite bölümlerinden kaç kişinin alınacağı bilgisi de yer alıyor.

Formasyon Nasıl Alınır? Hangi Belgeler Gerekir?

Üniversitelerde Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi olan ya da mezun olanlar yapacakları araştırma sonucunda o yıl hangi üniversitelerde Pedagojik Formasyon programı olduğu bilgisine ulaşabilirler. Formasyon başvurusu yapacak olanlardan bazı belgeler de istenir. Başvuru sahiplerinin başvuru formunu doldurması ve nüfus cüzdanlarını, öğrenci veya mezuniyet belgelerini, onaylı not durum belgelerini hazır bulundurmak durumundadırlar.

Pedagojik Formasyon Ücretli mi?

Pedagojik Formasyon programları diğer tüm bölümlerden mezun olanlar için olduğu gibi Bankacılık ve Finans bölümlerinde okuyanlar için de ücretlidir. Bu ücretin ne kadar olduğu programın hangi üniversiteden alınacağına göre değişir. Formasyon programı başvurusu yapacak olanların başvuru sırasında ibraz etmeleri gereken belgeler arasında formasyon ücretini yatırdıklarına dair dekont da yer alır. Bankacılık ve Finans bölümü öğrencileri ve bu bölümden mezun olanlar için formasyon programından yararlanmalarının yolu YÖK tarafından açıldı. Bu kişiler Pedagojik Formasyon eğitimlerinin sonunda alacakları belge ile öğretmenlik yapma hakkını kazanabiliyorlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.