Ana SayfaKredilerKredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi yapılandırma, biriken borçlarımızı ödeyebilmek amacıyla ya da bankanın yeni kredi faizleri mevcut kredi faizlerinden daha düşük olduğunda ihtiyaç duyduğumuz bir düzenlemedir. Yani iki türlü ele alınmaktadır. Son dönemlerde yürürlüğe giren kredi yapılandırma daha iyi koşullarda ödeme yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Peki bu kredi yapılandırma nasıl yapılır?

Kredi Yapılandır22ma Nasıl Yapılır?

Tüketicilerin veya müşterilerin bankadan daha önce çekmiş oldukları krediyi ödemekte zorlandığı durumlarda, kredi yapılandırma dediğimiz olaya başvururuz.

Borçlarınızı ödemekte zorlandığınızda 1 veya 2 ay gibi kısa dönemli zorlanmalar yaşıyorsanız yeniden yapılandırmaya gerek kalmaksızın bazı tedbirlerle sorunu çözebiliyorsunuz.

Bu dönem daha uzun sürelere tekabül ediyor ise borçlarınızı ödeyebilmek için nasıl bir yeniden yapılandırma yapacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Çünkü zamanında ödenmeyen borçlarınız kredi notunuzu da olumsuz etkilemektedir. Kredi notunuzun yanında ilerde de ödemek daha da zorlaşarak borç üstüne borç binecektir. Bankalar bu tür durumlarda yasal takibe düşmeden kredi yapılandırma sürecini başlatmamaktadırlar.

Kredi Yapılandırma nasıl yapılır diyorsanız bilmelisiniz ki bankanın kendi kredi faiz oranlarından değil, yapılandırma kredi faiz oranından tekrar borçlanırsınız ki bu da yine sizin için maliyetli olacaktır. İşin esası bizim önerimiz bu duruma düşmeden önce sizin soruna el atıp sorunu önceden çözmeniz olacaktır. Borç durumunuzu toplam olarak hesaplayarak, en uygun maliyetli bankadan yeni bir ihtiyaç kredisi çekerek borçlarınızı kapatabilirsiniz. Ancak yeni alınacak kredinin sizi zorlamamasına dikkat etmelisiniz ve aldığınız bu kredi borcunu bitirene kadar tekrar borçlanmamaya özen göstermelisiniz.

Faizler düştüğünde yapılandırma ise kredinizi aldıktan sonra bankanızın kredi faiz oranları hatrı sayılır derecede düştüğünde, kredinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. Hatta bunun için kredi aldığınız bankaya gidip konuyla ilgili konuşabilirsiniz. Ancak bankaların kredinizi yeniden yapılandırma gibi bir zorunlulukları bulunmamaktadır. Ek olarak her yapılandırma sizin için uygun ve kârlı olmayabilir. Böyle bir yapılandırma içerisinde bulunacaksanız, yeni alacağınız kredi için ödeyeceğiniz masrafları ve bedelleri de hesap ederek bu değişimin size fayda sağlayıp sağlamayacağını hesaplamalısınız.

Konut kredilerinde yeniden yapılandırma işlemi ise farklılık göstermekte. Konut kredilerinde ödenecek masraflar daha önemli bir yer tutmaktadır. Sadece yeniden yapılandırdığınız kredinizin değil eski kredinizin de kredi kapama ücretleri ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden iyi planlanmalıdır. Tüm bunları iyice düşünüp hesapladıktan sonra en iyi yolu seçmelisiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.