Ana SayfaKariyerBankacılık ve Finans ile İktisat Bölümleri Arasındaki Farklar

Bankacılık ve Finans ile İktisat Bölümleri Arasındaki Farklar

Bankacılık ve Finans Bölümü ile İktisat Bölümü arasındaki farklar sıklıkla merak edilir. İş kolları birbirine benzerlik gösteren bu iki üniversite bölümünden birini tercih edecek olanlara yazının devamındaki bilgiler ışık olabilir.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üniversiteye girecek olanların kafasını kurcalayan sorulardan biri de tercih döneminde hangi bölümleri seçecekleridir. Diğer pek çok yazımızda olduğu gibi bu yazımızda da tercih yapacak olanlara ve yeni mezunlara yardımcı olmaya çalıştık. Bankacılık ve Finans Bölümü ile İktisat Bölümü arasındaki farklar sıklıkla merak edilir. İş kolları birbirine benzerlik gösteren bu iki üniversite bölümünden birini tercih edecek olanlara yazının devamındaki bilgiler ışık olabilir.

Bankacılık ve Finans İktisat Bölümü’nün Detaylarından Oluşur

Aslında benzer bütün bölümlerin en başının İktisat Bölümü olduğu söylenebilir. İşletme, Maliye, Ekonometri, Uluslararası Finans, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Uluslararası Ticaret, Dış Ticaret, Çalışma Ekonomisi, Pazarlama, Endüstri İlişkileri gibi üniversite bölümleri ve benzerlerinin neredeyse tamamında İktisat Bölümü’nün detayları öğretilir. İktisat haricindeki bu bölümlerden çoğu eskiden ayrı birer bölüm değildi ve İktisat Bölümü öğrencileri tarafından ek ders olarak alınırdı. Yapılan düzenlemelerle ayrı birer bölüm oluşturuldu. Bankacılık ve Finans Bölümü de bu bölümlerden biri olarak oluştu.

Bankacılık ve Finans ile İktisat Eğitimi Arasındaki Fark

İktisat Bölümü ile Bankacılık ve Finans arasında kararsız kalanların ilk dikkat edecekleri nokta ekonomiye ne kadar ilgi duyduklarıdır. İktisat Bölümü’nde ağırlıklı olarak ekonomi teorisi eğitimleri verilir. Bu bölümdeki eğitim geneldir ve ekonomi teorisinin ayrıntıları öğretilir. Bankacılık ve Finans Bölümü’nde ise ekonomiye ek olarak kendi alanının detayları öğretilir. Bunlar bankacılık mevzuatları, bankaların işleyişi sistemi, bankacılık işlemleri gibi konulardır. Bir bakıma Bankacılık ve Finans Bölümü’nde okuyan kişinin bu alanda uzmanlaşması sağlanır.

Yüksek Lisans Yapmayı Düşünüyorsanız

Üniversite tercihi yapacak olanlara yüksek lisans eğitimi almayı düşünmeleri halinde lisans eğitimlerini İktisat Bölümü’nde almaları, yüksek lisanslarını Bankacılık ve Finans Bölümü’nde almaları önerilir. Böylece bir yandan ekonominin teorideki tüm detayları lisans eğitimi süresince öğrenilmiş, yüksek lisans eğitiminde de bankacılık ve finans alanlarında uzmanlık kazanılmış olur.

Araştırmacı mısınız, Yenilikçi mi?

İktisat Bölümü’nde öğrenci olanların öncelikle araştırmacı olması gerekir. Ekonomi bilen bir yönetici adayı olarak iş yaşamına başlamak isteyenlerin İktisat Bölümü okuması tavsiye edilir. Matematiğe meraklı olan, teknik alanlarda görev almak isteyenlerin bu bölümü okuması uygundur. Bankacılık ve Finans Bölümü ise piyasalardaki tüm güncel gelişmelerin takip edilmesini, yeni mevzuatların izlenmesini ve öğrenilmesini gerektirir. Yenilikçi bir yapınız varsa bu bölümde kendinizi geliştirebilirsiniz.

Eksiklerinizi Alacağınız Derslerle Giderebilirsiniz

Üniversitelerin tüm bölümlerinde olduğu gibi İktisat Bölümü öğrencileri de eksik olduğunu düşündükleri ya da yetkinlik sahibi olmak istedikleri konularında ders seçerek bu eksiklerini öğrencilikleri boyunca giderebilirler. Bankacılık ve finans ile ilgili derslerden alınarak bir yandan bu alanda gelişim de sağlanabilir.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.