Ana SayfaKredilerKredim Varken Yeni Kredi Çekebilir miyim?

Kredim Varken Yeni Kredi Çekebilir miyim?

Açık Kredim Varken Yeni Kredi Çekebilir miyim? diye merak ediyorsanız detaylar banakciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ödemekte olduğunuz bir kredi varken maddi olarak sıkıntıya düştünüz ve yine finansal desteğe ihtiyacınız var. Yeni bir konut aldınız ama bir yandan da arabayı da aradan çıkartmak istiyorsunuz. Konut krediniz hala bitmedi ama araba için de kredi çekmek istiyorsunuz. Veyahut konut kredisini rahat ödeyebilmek için tekrar bir kredi çekmek istiyorsunuz. Bu durumda açık kredim varken yeni kredi çekebilir miyim sorusu aklınıza geliyorsa detaylar yazımızda…

Açık Kredim Varken Yeni Kredi Çekebilir Miyim?

Açık kredisi olan birisi yeni bir kredi talebinde bulunabilir ve alabilir ancak bankalar tarafından sağlanan şartları yerine getirmelidir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken püf noktaların da bilinmesi gerekmektedir.

Eğer ilk kredi geri ödemenizde sorun yaşamadıysanız, icra takibiniz yok ise ikinci krediyi çekmenizde sorun yoktur. Hem de rahat bir şekilde çekebilirsiniz. Eğer sıkıntılı bir geri ödeme söz konusu olduysa, ikinci kredi şansınız bankanızın insafiyetine kalmıştır. Yeni bir kredi talebinde bulunurken ayrıca ödemenin yapılabileceğini gösteren gelir belgesinin temini sağlanmalıdır. Eski kredi ve yeni kredi taksitlerinin toplamı, aylık gelirin yarısını aşmamalıdır. Buna binayen kredi notunuz yüksekse zaten ikinci krediyi çekmekte sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyoruz. Yani kredim varken yeni kredi mümkündür. Ancak aşağıdaki maddeler önemlidir.

Dikkat etmeniz gereken diğer hususlar ise;

  • Üzerinizde bulunan ipotekler,
  • Kredi geçmişiniz,
  • Düzenli olarak yaptığınız ödemeleriniz.

Eğer devlet memuru veya kamu kuruluşlarında çalışansanız ikinci krediyi çekmeniz KOBİ’lere nazaran daha kolaydır. Bankalar ikinci krediyi çekmek istediğinizde şunları göz önünde bulunduracaktır;

  • İlk kredinizden kalan borcunuzun ne kadar olduğu,
  • İkinci kredi için çekmek istediğiniz tutar,
  • İlk iki isteğinin toplam tutarının, kullanılabilir limitinizi geçmemesidir.

Konut veya taşıt kredisi gibi limiti yüksek krediler istiyorsanız, banka size üst limitleri daha yüksek tutmaktadırlar. Ancak ihtiyaç kredisi gibi düşük tutarlı krediler istiyorsanız bu limit alt seviyelerde olacaktır. Bazı bankalar ihtiyaç kredisinin üst limitini 40 katına kadar çıkarabiliyor. Kimi bankalar 30, kimileri ise 45 gibi değişiklik göstermektedir. Bu kredi çekeceğiniz bankanın çalışma politikasına bağlıdır.

Eğer evliyseniz ve eşiniz de çalışıyorsa bu üst limit daha da artabilmektedir. Bankalar için en önemli noktalardan birisi ise kredinin geri ödenebilirliği. aaEğer banka bir şekilde tahsilatını gerçekleştirebiliyorsa, banka için bir sorun çıkmamaktadır.

İkinci Kredi Çekilebilir mi?

Kredim Varken Yeni Kredi Çekebilir miyim? - Bankacıyım
İkinci Kredi Çekilebilir mi?

Kredim varken yeni kredi çekebilir miyim diyorsanız, evet. 3. Krediyide, 4. Krediyi de çekebilirsiniz. Kredi onayı sürecinde önemli olan husus kredinin aylık ödeme miktarıdır. Bankaya kredi başvurusu yaptığınız banka çalışanı aylık maaşınıza göre kredi hesaplama işlemi gerçekleştirir.

Banka çalışanı belgelenebilir aylık gelirin en fazla yarısına kadar kredi verir. Örnek vermek gerekirse 3.000 TL maaş alıyorsanız kredi taksit tutarlarınızın toplamının en fazla 1.500 TL olması gerekir. Kredi hesaplaması da buna göre yapılır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.