Ana SayfaBankacılıkAsgari Ödeme Nedir? Asgari Ödeme Yapılınca Faiz İşler mi?

Asgari Ödeme Nedir? Asgari Ödeme Yapılınca Faiz İşler mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çoğu birey, gereksinimleri dahilinde ya banka tarafından ya da kendi isteğiyle kredi kartı sahibi olmaktadır.

Birçok alışveriş ve ödeme anında gerek taksitlendirme olanakları gerekse nakit sıkıntısı yaşanması durumunda kolaylık sağlamaktadır. Kredi kartları, ödemelerini düzenli bir şekilde yapabilenler için aslında güzel bir fırsattır.

Kredi kartı kullanan bazı kimseler ödeme güçlerinin olmaması halinde dahi kullanıma devam etmeleridir. Ay sonu ekstrelerle başa çıkmak zorunda kalmaktadırlar.

Asgari Ödeme Nedir?

Bankaların asgari ödeme tutarı olarak karşımıza çıkardığı dönem borçlarınız bu noktada devreye girmektedir. Dikkat edilmesi gereken husus ise borcunuza faiz işlemeye devam etmesidir.

Asgari ödeme nedir? Asgari ödeme, kredi kartınızda aylık borcunuzun belirli kriterler eşliğinde minimize edilerek karşımıza çıkan ödeme şeklidir. Kartınızın kullanıma açılmasından itibaren bir yıllık süre içerisinde asgari ödeme oranınız %40 ‘dan az olamaz.

İlk yıldan sonra ise bu yüzde oranı %22 gibi bir orana kadar düşerek değişebilmektedir. Asgari ödeme, yaptığınız harcamalar sonucunda ödemeniz zorunda olduğunuz zorunlu kısımdır. Eğer ödeme yapılmaz ise banka ile yapılan anlaşma ve sözleşmenin dışına çıkılmış olur. Zaten ödemediğiniz zamanlarda bankanın müşteri ilişkileri temsilcisi sizi arayarak minimum olarak ödemeniz gereken tutarı sizden ister. Eğer belirtilen tarihe kadar ödeme yapmaz iseniz, kredi sicilinizin kötü etkilenmesi söz konusudur. Ödememe konusunda kararlı tavırlar içerisinde bulunursanız, belirli bir süre sonra evinize tebligat gönderilmektedir.

Asgari Ödeme Yapılınca Faiz İşler mi?

Bütün bunların yanında yasal olarak da sıkıntı çekeceğiniz bir dönem başlar. Bir diğer olumsuz etkisi ise, daha sonra ödeme yaparken ödemeniz gereken ekstra faiz tutarıdır. 1’ken borcunuz 5’e 10’a katlanabilmektedir. Kredi kartı kullanıcılarının yaptığı en büyük hatalardan birisi, borcu ödeyememek veya asgari ödeme yaparak borcunu kapatabileceğini düşünmektir.

Asgari ödeme gerçekleştirilse bile sürekli kalan borcunuza faiz işlenecektir ve yine misliyle borç ödemek durumunda kalacaksınız.

Kredi kartınızın minimum ödeme tutarı, bankadan bankaya göre ise değişiklik gösteren bir tutardır. Ama bütün bu oranlar kanunlar ve yasalar eşliğinde minimum düzeyde belirlenmiştir.

Bazı bankalar bu ödeme tutarını, ödediğiniz taksit sayısına göre ayarlarken bazıları bu durumu dikkate almazlar. Kredi kartı kullanımı konusunda sıkıntı yaşamamak adına dikkatli davranılması gerektiğini bir kere daha hatırlatmakta fayda var.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.