Ana SayfaKariyerBankacılık ve Finans Bölümünden Mezun Olanlar Başka Bir İş Yapabilir mi?

Bankacılık ve Finans Bölümünden Mezun Olanlar Başka Bir İş Yapabilir mi?

Bankacılık ve Finans Bölümü özellikle son yılarda revaçta olan üniversite bölümlerindendir. Bu bölümde okuyan kişileri mezuniyetlerinden sonra pek çok iş fırsatı bekler.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her yeni mezunun ve üniversite öğrencisinin aklında olan sorulardan biri de okudukları bölümü bitirdikten sonra hangi işleri yapabilecekleridir. Aslında bu soru henüz üniversite bölüm tercihi yapmadan önce cevaplanmalıdır. Ancak bazı durumlarda mezun olana kadar önünüze çıkabilecek olan iş fırsatlarını bilinmez.

İş Yaşamının Detayları Mezuniyet Sonrasında Saklıdır

Bankacılık ve Finans Bölümü özellikle son yıllarda revaçta olan üniversite bölümlerindendir. Bu bölümde okuyan kişileri mezuniyetlerinden sonra pek çok iş fırsatı bekler. Bu yazımızdan Bankacılık Finans mezunlarının iş imkanları hakkında bilgi sahibi olunabilir ve bu bölümde okuyanların bankalar haricinde nerelerde çalışabilecekleri öğrenilebilir. Ancak çalışma yaşamının nasıl ilerleyeceği üniversiteden mezun olduktan sonra karşılaşılacak olanaklar, başvuru yapılacak pozisyonlar ve teklif edilecek işlerle belirlenir. Yine de bu bölümde okuyanların çalışabilecekleri pozisyonları bilmeleri kariyer planlarını hangi doğrultuda yapacaklarını netleştirmelerini sağlar.

Bankacılık ve Finans Mezunları Ne İşler Yapabilir?

Bankacılık ve Finans Bölümü’nden mezun olan kişilerin önlerinde birçok iş fırsatı vardır. Çünkü bu bölümde temel matematiği öğrenmiş olmalarının yanı sıra ekonomi muhasebe, bankacılık, finans, raporlama gibi detayları öğrenirler. Bu sayede bu detayları gerektiren iş kollarından birinde çalışabilirler. İşte Bankacılık ve Finans mezunlarının yapabilecekleri işler…

İlk Akla Gelen Bir Bankada Çalışmak  

Üniversitelerin Bankacılık ve Finans bölümü mezunları adından da anlaşılacağı gibi öncelikle bankalarda çalışabilirler. Özel bankalara iş başvurusu yaparak, kamu bankalarına da KPSS’ye girdikten sonra kamu iş ilanlarını takip ederek girilebilir. Bir bankada işe başlayan yeni mezun bir kişi Gişe Memuru olarak veya Satış Danışmanı olarak işe başlar. Ancak göstereceği performans doğrultusunda aynı bankacılık alanında yükselme şansı elde eder.

İkinci Hedef Finans Danışmanlığı

Bankacılık ve Finans eğitimi alanlar finans şirketlerinde iş bularak çalışma yaşamlarına başlayabilirler. Finans danışmanlığı personel alımları özellikle son yıllarda bu kurum ve kuruluşlarından artmasından dolayı yoğundur. Bu bölüm mezunları sermaye sahiplerinin doğru yönlendirilmesini sağlamak, girişim raporları hazırlamak ve sunmak para sahiplerinin en kolay ve hızlı şekilde hangi yatırım aracından para kazanacağını belirlemek gibi görevleri alırlar.

Sigortacılık da Bir Seçenek

Bankacılık ve finans alanında eğitim alanların en çok tercih ettiği işlerden biri de sigortacılık alanıdır. Günümüzde kişilerin sigorta ihtiyaçları acenteler tarafından aktif olarak karşılanır. Bu bölüm mezunları sigorta acentelerinde ürün satışı, satışı sağlanan sigorta ürünlerinin işleme alınması, takibinin yapılması, poliçe düzenlemek gibi görevler alarak işe başlayabilirler.

Kamuda İş Bulma Olanağı da Var

Finans ve bankacılığa hakim olan bu bölüm mezunları Devlet Planlama Teşkilatı başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma imkanı da bulurlar. Belirli dönemlerde açılan devlet personel alımlarını takip ederek yetkinlik sahibi oldukları pozisyonlara başvuru yapabilirler. Kamuda çalışmanın tercih ediliyor olmasının nedeni genel olarak hafta sonlarının tatil olmasıdır.

Kredi Analizi de Yapabilirsiniz

Aslında finans danışmanlığı ile aynı gibi görünen ancak ağırlıklı olarak kredi analizleri yapmak olan bu iş kolu günümüzün sık tercih edilen pozisyonlarındandır. Bu pozisyonda çalışanlar banka veya finans kurumunun müşterilerinin kredi başvurularının değerlendirilmesi, aranan kriterlere göre kimlere kredi verilip verilmeyeceğinin belirlenmesi gibi görevler alırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.