Ana SayfaSağlıkBebeklerde Ateş ve Sebepleri

Bebeklerde Ateş ve Sebepleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merhaba ebevenyler, sevimli bebeklerinizde ateşlenme olduysa bu konuyu okuyor olacaksınız. Şimdiden acil şifaler ve sağlıklı bir yaşam diliyoruz. Öncelikle bebeklerde ateş, kasıktan alınmalıdır. Ve bunun derecesi 37 ile 37.5 arasında olmalıdır.

Bu normal seviyedir. Bu derecenin 38’den yüksek olma durumunda bebeğinizin ateşlendiğine kanaat getirebilirsiniz. Fakat yine de dikkat edin, yaz aylarında bebeğinizin elbisesinden dolayı ısınmalar olabilir. Bu ısınma 38-38.5 arasıyla öncelikle üstünü çıkartın ve havalandırın. 37.5 dereceye düşerse telaş etmenize gerek yok demektir. Ancak düşmeyebilir, bu durumda da konumuzun devamında açıklama yapacağım.

Bebekler Neden Ateşlenir ?
– Mikrop kapmış olabilir.
Özellikle yeni doğmuş bebekler, mümkün olduğunca kalabalık içinde tutulmamalıdır. Eş, dost, akrabanın da fazla temas etmemesi gereklidir. Çünkü yetişkin bir bireyi hasta etmeyecek seviyede mikroplar, küçük bir bebeği kolaylıkla hasta edebilmektedir. Bu nedenle, özellikle bebekleri öpmemeye dikkat edilmelidir.

– Su kaybı.
Mutlaka bebeğinize su vermeyi ihmal etmeyin. Anne sütü çok önemli bir kaynaktır. Ancak bebeklerin de suya ihtiyacı vardır. Günlük olarak verdiğiniz miktara dikkat edin.

– Ve diğer bazı sebepler etki etmiş olabilir. Bunlar ; eklem romatizması, beyin hastalıkları, ailesel Akdeniz hastalığı gibi.

Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülebilir ?

Öncelikle mutlaka bir sağlık kurumuna başvurmakta fayda vardır. Çünkü tecrübeli hekimlerimiz, nedenler ve sebeplerle birlikte müdaha edeceği için bizden daha etkili çözümler üretilebilir. Ancak gidemeyecek bir durumdaysanız evden birkaç çözüm yolu da vardır. Fakat bunların sonuca ulaşması kesin değildir. Yine de bazı iyi gelen yöntemler vardır.

– Çocuğunuzdaki fazla giyisileri çıkarmanız gereklidir. Çünkü daha fazla giydirmek ateşi daha çok tetkik etmek anlamına gelir. Oda sıcaklığını da mutlaka düşürmeniz gereklidir. Özellikle yaz aylarındaysanız, mutlaka klima açılmalıdır. Ve oda sıcaklığı 21-23 derece arasında tutulmalıdır.

– Bebeklerde havale riski daha çoktur. Bu nedenle mutlaka birkaç derece düşürmeyi hedeflemelisiniz. Öncelikli hedef bu olmalı. Örnek olarak 39.5 derecedeki bir ateş havaleye yakındır. Bu nedenle önce 38 dereceye kadar indirmeniz gerekli. Ateş şurubu mutlaka evinizde olmalıdır. Bunun dozunu iyi ayarlamalı ve çocuğunuza verebilmelisiniz. Bir çay kaşığı genelde iyi gelmektedir. Ancak siz yine de alırken doktorunuza danışmalısınız.

– Panik size hiçbir şey kazandırmaz. Sakin olup düzenli bir şekilde hareket edin.

– Ateşle birlikte ishal de varsa mutlaka bebeğinizi acil sağlık kuruluşuna götürün.

– Aspirin kullanırken dikkat edin. Aspirinin yan etkileri çocuğunuza daha çok zarar verebilir.

Acil şifalar ve mutlu bir yaşam diliyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizle.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.