Ana SayfaSağlıkDiş Apsesi Nedir Ağrısı Nasıl Geçer ?

Diş Apsesi Nedir Ağrısı Nasıl Geçer ?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Diş apsesi, çürüyen dişin ilerlemesi durumunda meydana gelen bir sağlık sorunudur. Dişin çürümesinden sonra, dikkate alınmadığı taktirde, birkaç ay içerisinde apse yapacaktır. Bu apse, çürüğün diş köküne kadar yayılması ve bakterilerin orada şişme yapmasıdır. Bu bakteriler, çürüğe ilk müdahale ile geçebilir ve apseden kurtulabilirdiniz.

Apse olduğunu Nasıl Anlarız ?
– Dişiniz sürekli olarak zonkluyor ve ağrısı yavaş yavaş kulağa yayılıyorsa.
– Sıcak ve soğuk içecek, yiyecek gelince ağrı yapıyorsa.
– Çiğnerken birden üzerine gelince anlık olarak çok kötü ağrıyorsa.
Çok yüksek ihtimal ile dişiniz apse yapmış demektir.

Apse yapan bir dişe sahipseniz, çürüğü görmezden gelmişsiniz demektir. Ve şuanda muhtemelen çok şiddetli bir ağrı yaşıyorsunuz. Apseli dişin ağrı yapması gayet normaldir. Çünkü artık sinirlere müdahale eden bakteri topluluğu oluşmuştur. Bu nedenle apseye mutlaka profesyonel bir diş hekiminin müdahil olması gereklidir. Genellikle kanal tedavisi yapılır. Ve bu tedavi büyük oranlarla başarılı olur. Dişinizi kaybetmek istemiyorsanız bir an önce diş hekimine görünmelisiniz. Diş hekimi muhtemel olarak kanal tedavisine başlar ve öncelikle temizler dişinizi. Daha sonra 2-5 seans sonra dişiniz sapasağlam olur.

Ancak evdesiniz, şuanda gidemeyecek durumdasınız. Peki bu apse ağrısı nasıl geçer ? Neler yapmak gerekir ?
Öncelikle apsenin sıcak mı soğuk mu olduğuna dikkat etmelisiniz. Örnek olarak soğuk su gelince ağrısı dinen bir apseniz varsa muhtemelen o gece uyuyamayacaksınız demektir. Soğuk su gelince hafifleyen ağrınız varsa, soğuk suyu dişinizin üzerinde birkaç saniye tutup tükürmek faydalı olacaktır. Ancak asla tamamen iyi gelemez. Çünkü apse, artık geçmeyen bir ağrıya sebebiyet verir. Sadece birkaç dakika ağrısı geçer. Siz de birkaç dakika ağrısı geçsin yeter diyorsanız soğuk su iyi bir yöntemdir.

Fakat bir noktadan sonra soğuk su da iyi gelmeyecektir. Bu noktada buz uygulamaya başlayabilirsiniz. Ancak buz uygularken şunu unutmayın, artık son saatleriniz. Çünkü buz uygulandıktan sonra, diş daha fazla ağrımaya başlar. Yani sabaha yaklaştıysanız, buz uygulayın. Daha sonra da diş hekimine gidin. Ancak henüz saat akşam ise, soğuk su ile idare edin. Buz koymak gerçekten son çareniz olsun. Çünkü görüştüğüm birçok diş hekimi, buz ile ağrı hafifletmeniz çok zararlı olduğunu, kurtarılamayacak bir diş kazanmanıza kadar yol açabileceğini söylediler.

Dişinizin ağrıdığını söylediğinizde, birkaç kişiden, ”sarmısak koy iyi gelir” yada ”tuzlu su limon karıştır iyi gelir” sözlerini duyabilirsiniz. Ancak bunlara itaat etmeyin. Çünkü kime ne iyi geleceğini bilemeyiz. Birine sarımsak çok iyi gelir ağrısını alır, gece boyunca mışıl mışıl uyur. Diğeri sarımsak koyar, ağrısı daha da artar, kafasını duvarlara vurmak ister. Bu nedenle gündelik bilgilere fazla inanmayınız, uygulamanız tavsiye edilmez.

Çok çok kötü durumdaysanız buz koymak anlık olarak sizi rahatlatabilir. Çok geçmiş olsun diyorum, umarım acilen sağlığınıza kavuşursunuz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.