Ana SayfaBankacılıkEFT Nedir? EFT Ücreti Almayan Bankalar Hangileridir?

EFT Nedir? EFT Ücreti Almayan Bankalar Hangileridir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elektronik Fon transferi ya da kısalmış anlamı ile E.F.T, aslında iki banka arasındaki TL cinsinden yapılan işlemlerdir. Türkiye’de ilk defa 1991 yılının Nisan ayıda kullanılan EFT, TCMB bünyesinde, değişik bankalar aracılığı ile devreye girmiştir.

EFT Nedir?

EFT işlemi gerçekleştirmek, aslında 4 ana unsurdan oluşur: Gönderen, alıcı, gönderilenin bankası ve alıcının bankası. Bu Bilgiler doğru olarak sisteme girildiğinde, banka tarafından işlem onaylanır. Ve banka hesap sahibine haber verme sorumluluğundan muaf şeklinde, belirli bir ücreti hesaptan çeker. Yetersiz bazı durumlarda, EFT işlemi yapılmaz. Alıcı hesaptaki yanlışlık, bakiyedeki eksiklik gibi nedenler, işlemin gerçekleşmesini önler.

Hangi Durumlarda Hesap Kesim Ücreti Alınmaz?

  • Maaşını belirli bankanın vadesiz hesabından alan müşteriler, EFT ücreti ödemez.
  • Su, elektrik, doğalgaz gibi faturalarını belirli hesaptan otomatik ödeme talimatı ile ödeyen müşterilerden (en az iki fatura), EFT ücreti kesilmez. Son düzenlemede bu durumda bankanın inisiyatifine kalmıştır.
  • Üniversite öğrencileri, öğrenci kartı sayesinde EFT ücreti ödemez.
  • Yıllık sigorta, bireysel emeklilik, kasko gibi hizmetlerden yaralanmış olan müşteriler, birlikte çalıştığı bankada EFT ücreti ödemez.
  • Bankanın kredi kartını kullanan müşteriler, EFT hizmetinden ücretsiz olarak faydalanır.

Yukarıdaki tüm durumlarda, hesap kullanıcılarının yapacakları işlemlerden hesap kesim ücreti talep edilemez. Fakat bazı bankalar, müşterisine haber vermeden bu ücreti almaya çalışır. Böyle bir durumda, Tüketici Hakem Heyetine başvurup paranızı geri alabilirsiniz. Fakat hesap kesim ücret iadesi, 10 yıllık ücretler için geçerli olup, ancak hesap işletim ücreti iadesini, 10 yıl içerisinde temin etmeniz mümkün.

EFT Ücreti Almayan Bankalar Hangileridir?

Son dönemlerde bankalar, gerçekleştirdiği birçok hizmetten para alınmaya başlamış, tüketiciler ise bankaların haksız kazançlarını yargıya taşımıştır. Kart kullanım ücreti ve hesap kesim ücreti, yargıya taşınan banka çalışmaları arasında yer alır. Sık olarak EFT hizmetinden faydalanan müşterilerin mağdur olmasına neden olan EFT hizmetini ücretsiz olarak veren bankalar mevcuttur. EFT ücreti almayan bankalar şu şekilde sıralanabilir;

Enpara.com, Kuveyt Turk, ING Bank Turuncu Hesap ve TEB Marifetli Hesap gibi bankalar, müşterilerinden hesap işletim ücreti almaz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.