Ana SayfaBankacılıkKefilli Ne Kadar Kredi Alınır?

Kefilli Ne Kadar Kredi Alınır?

Bankalar ipotek, kefil, gelir belgesi gibi belgeler isterler. Peki Kefilli Ne Kadar Kredi Alınır? Tüm detaylar Bankaciyim.net’te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Yıllardır finans sektörünün bel kemiğini oluşturan bankalar kuruldukları günden itibaren her türlü yatırım, sermaye piyasası ve müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermiştir. Verdikleri bu hizmetlerle hem kendileri büyük kazançlar elde etmiştir hem de birçok birey ve kurumun kalkınmasını sağlamıştır. Ekonomideki döner sermayeye katkıları ise yadsınamaz derecededir. Bankaların verdiği en büyük ve en geniş kapsamlı hizmetlerden bir tanesi de belki de kredi hizmetleridir. Verdikleri kredi hizmetleri bankaların kâr marjını oluşturan en büyük kaynaklarından bir tanesidir. Müşterilerine belirli faiz oranları üzerinden verdikleri krediler ile büyük kazançlar elde etmektedirler. Tabii bunda müşterinin geri ödemesi de önemlidir.

Kefilli Ne Kadar Kredi Alınır?

Bankalar kendilerini müşterilerine karşı güvenceye almak ve güvenli bir geri ödeme alabilmek amacıyla hem belirli şartlar belirlerler hem de bazı teminatlar isterler. İstenilen bu teminatlar bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. İpotek, kefil, gelir belgesi gibi birtakım belgelendirmeler ile müşterinin geri ödemesini sağlama alırlar. Kefil veya ipotek durumunda bankalar hem bu şekilde size daha kolay bir şekilde kredi verebilmektedir. İpotek en kolay yöntemdir aslında. Çekebileceğiniz kredi tutarı ipotek ettirdiğiniz konut veya araç üzerinden değerlendirilerek verilir. Kefil durumunda ise, kefil olunan kişinin güvenirliğine ve daha çok sizin geri ödeme imkanınıza bakılmaktadır.

Kefilli ne kadar kredi alınır? Yukarıda da belirttiğimiz üzere, kefilli kredi tutarı hem size kefil olan kişinin verdiği güvence ile hem de sizin sağladığınız güvence ve geliriniz doğrultusunda belirlenmektedir. Biraz da bankaların insiyatifi ve finansman politikası rol oynamaktadır bu durumda. İhtiyaç kredileri için bankalar minimum 3000 ila 5000 TL arasında bir tutar belirlemektedir. Daha yüksek tutarlarda kredi çekmek isteyenler için 20000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Taşıt Kredileri için minimum 10000 TL’den başlayan kredi fırsatları banka müşterilerini karşılamaktadır. Bazı bankalar 10000 TL’ye kadar olan kredilerde kefil ile kullandırım yapabilmektedirler. Genel olarak taşıt kredilerinde de bankalar 50000 TL’lik bir limit dahilinde kredi sağlamaktadır. Konut kredilerinde bu limit daha da yükselmektedir. Bankanın aldığı güvenceye bağlı olarak 150.000 TL’lik tutarlara kadar kredi verebilmektedir. Yine de bunun için en doğru bilgiyi bankalardan almak gerekmektedir. Çüünkü bankalar her gün yeni bir fırsatla karşımıza çıkmaktadır. Bu limitler zaman zaman bankalar tarafından değiştirilebilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.