Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartından Nasıl Kredi Çekilir?

Kredi Kartından Nasıl Kredi Çekilir?

Acil ihtiyaçlarımızı karşılayabilmenin yollarından birisi de kredi kartından kredi çekmektir. Peki kredi kartından nasıl kredi çekilir? Tüm detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Acil ihtiyaçlarımızı karşılayabilmenin yollarından birisi de kredi kartından kredi çekmektir. Kredi kartından nasıl kredi çekilir? Aslında kredi kartından, nakit çekmek çok tercih edilen bir durum değildir çünkü çok fazla miktarda faiz uygulanmaktadır. Ancak zaman zaman hiç istemediğimiz halde acil nakit ihtiyacı duyduğumuz zamanlarda kredi kartlarımızdan kredi çekmek durumunda kalabiliyoruz.

Kredi Kartından Nasıl Kredi Çekilir?

Kredi kartı limitlerimiz belirlenirken, kredi kartımızdaki limitlerin bir bölümü nakit kredi çekimlerimiz için ayrılmaktadır. Yani kredi kartımızın limiti dahilinde, kredi kartımızdan bir miktar nakit çekmemiz mümkündür. Kredi kartımızdan iki şekilde kredi (nakit) çekebilmemiz mümkündür. Bunlardan ilki taksitsiz olarak çektiğimiz nakit paralardır. Diğeri ise taksitli olarak çektiğimiz nakit paralardır. Unutulmamalıdır ki kredi kartından para çekmenin belirli bir komisyon ücreti vardır.

Bu komisyon tutarı bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Hatta öyle ki taksitli bir şekilde kredi kartınızdan para çekerken, bunun faiz oranınıza etkisi olmaktadır. Kredi kartımızdan kredi çekebilmemiz için yapmamız gereken şeyler aslında çok basit işlemlerdir. ATM’ler aracılığıyla kredi kartınızı kullanarak, atm’nin işlem menüsü üzerinden kredi çekim işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Mantık esasında bütün bankalar için aynı işlemleri içermektedir. Daha önce kredi kartınızdan hiç para çekmemiş dahi olsanız bankamatiğe gittikten sonra işlemleri hızlıca öğrenebiliyorsunuz.

ATM işlemlerini adım adım açıklamak gerekirse; kartınızı ilk olarak bankamatiğe sokuyorsunuz. Kartınızı sokup şifrenizi girdikten sonra, nakit avans bölümüne gelmelisiniz. Nakit avans bölümüne geldikten sonra taksitli mi yoksa taksitsiz mi nakit para çekimi yapacağınızı seçmelisiniz. Daha sonraki adımlarda çekmek istediğiniz tutarı belirtiyorsunuz.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus nakit aşım limitini aşmamak olmalıdır. Çünkü çekeceğiniz kredi için faiziniz günlük faiz şeklinde işleyeceği için düşük tutarlarda para çekmeniz sizin için en iyisi olacaktır. Ya da kısa süreli nakit ihtiyaçlarınız için kredi kartınızı kullanarak para çekmelisiniz. Yüksek tutarlı çekimlerinizde faiz çok fazla olacağı için borç tutarınız bir hayli artacaktır. Bütün bunlara ek olarak kullandığınız bankanın internet şubesinden de bu işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Taksitli avans çekimi yaparken bankanız size belirli bir limit de koyabilir. Belirlenen tutarın altında nakit para çekmek istiyorsanız taksitsiz olarak seçin yapmanız gerekebilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.