Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartından Nakit Faizlerinde Son Durum!

Kredi Kartından Nakit Faizlerinde Son Durum!

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Gün geçtikçe ülkemizdeki kredi kartı kullanımları artmakta ve bankalar da kredi kartı kullanımını teşvik edici kampanyalar ve fırsatlar sunmaktadır. Birçok alışveriş merkezi, iş merkezi vb. alanlarda çoğu alıcı ve satıcı kredi kartları üzerinden işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Kredi kartının verdiği rahatlıkla, doyasıya alışveriş yapmakta ve nakit ihtiyaçları en rahat şekilde karşılanmaktadır. Peki kredi kartından para çekilebilir mi? Çekilirse nasıl ve hangi durumlarda çekilebilir? Bankaların kredi kartı hizmetlerinden birisi de nakit avans çekimleridir. Kredi kartından nakit para çekimi yaparak aciliyeti olan durumlar için nakit ihtiyacı hemen giderilebilir.

Kredi kartından nakit çekimlerini iki farklı şekilde yapabilmektesiniz. Bu iki farklı nakit çekimlerden birincisi taksitsiz olarak kredi kartınızdan nakit çekim yapmanızı sağlamaktadır. İkincisi ile taksitli bir şekilde nakit çekim gerçekleştirerek, ödemenizi taksitlere bölerek yapmanızı sağlar. Nakit çekimlerin elbette bankaların her hizmeti gibi bir bedeli olacaktır.

Bu bedeli bankalar kredi kartı sahiplerinden nakit çekimlerde komisyon olarak karşılamaktadır. Çektiğiniz nakit çekimleri için o günün faiz oranı dikkate alınarak, faiz işlenmektedir.

Kredi kartından nakit çekim faizleri, bankadan bankaya farklılık gösterebilmektedir. Bankamatikler üzerinden çekilen nakit paralarda bankanızın anlaşmalı olarak hizmet sunduğu ATMleri kullanmalısınız. Yüksek faiz oranları sebebiyle de kredi kartından nakit çekmek zorunlu olmayan durumlarda tercih edilmemelidir. Para çekildiği anda faizin yanında nakit çekim ücreti de sizlere yansıtılmaktadır. Bazı bankaların kredi kartından nakit çekim faizleri aşağıdaki gibidir.

Yapı Kredi Worldcard Nakit Çekim Faizi

5 ve 11 aylık aralıkta Yapı Kredi’nin belirttiği faiz oranı %2,25’tir. 12 aylık bir vade süresi için bu oran sabit kalıp, yine %2,25 olmaktadır. Geciken ödemeler için, gecikme faiz oranı ise %2,75’tir.

Akbank Axess Kartı Nakit Çekim Faizleri

Axess kartınızla Akbank ATM’lerinden ve diğer bankaların ATM’leri ile 7 gün 24 saat anında nakit çekim gerçekleştirebilirsiniz. Nakit çekimleriniz için Akbank %2,25’lik bir faiz uygulamaktadır. Nakit avans ücreti de talep eden banka BSMV vergileri hariç tutmaktadır.

Garanti Bonus’tan Nakit Çekim Faizi

Garanti Bankası acil nakit ihtiyaçlarınız için formalitesiz bir şekilde taksitli bir şekilde nakit avans çekmenizi sağlamaktadır. BonusCard için 5-9 aylık vade süreleri için faiz oranı %2,25’tir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.