Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartından Taksitli Nakit Çekmek

Kredi Kartından Taksitli Nakit Çekmek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Nakit Avans Nedir? Taksitli Nakit Avans Nedir?

Nakit avans, bankaların müşterilerine sunduğu kredi kartı ürünlerinden bir tanesidir. Bir nevi kredi kartı kredisi diyebiliriz. Kredi kartınızın limiti doğrultusunda anlık ve zor durumlar için kredi kartınız üzerinden çekebildiğiniz nakit paralardır. Taksitli nakit avans, bu nakit para çekiminin taksitlendirmiş bir biçimde geri ödenmesine olanak sağlayan nakit para çekimidir. Nakit avans çekimi ile tek farklı taksitlendirilmesidir. Yüksek faiz oranlarından dolayı her ne kadar nakit avans çekmek pek doğru olmasa da zaman zaman bu durumla karşılaşabilmekteyiz. Bankalar da nakit avans hizmetlerini müşterilerinin kullanmasını sağlamak amacıyla, taksitli nakit çekim seçeneğini getirdiler.

Bu taksitlendirilmiş nakit çekimin nasıl yapıldığını merak edenleriniz olabilir. Peki kredi kartından taksitli nakit nasıl çekilir?

Aslında çok kolay bir şekilde yapılabilen bir işlem. Daha öncesinde bu avansı çekmek daha kolaydı ancak yapılan düzenlemeler ile daha zor bir hal aldı. Unutmamanız gereken bir detay ise bir yıl için ekstre borcunuzun yarısını en az üç kez ödemezseniz borcunuzu kapatana kadar nakit avans kullanamıyorsunuz. Taksitli nakit avans çekimlerinizi bankanızın ATM’lerinden çekebiliyorsunuz. Bankamatiğe kartınızı yerleştirerek nakit avans bölümünden taksitli veya taksitsiz seçenekleri yardımıyla işlem yapacağınız menüye ilerliyorsunuz. Siz taksitli nakit çekmek istediğiniz için taksitli avans seçeneğini seçtikten sonra banka tarafından sunulan taksitlendirmelerden size uygun olanı seçiyorsunuz. Daha sonra karşınıza çekmek istediğiniz tutar miktarı bilgisini girmenizi isteyen ekran çıkacak. Bankanın belirlediği limitler dahilinde çekmek istediğiniz tutarı da girdikten sonra, avansınız elinizde olacak. Nakit avans limitinizi aşmamanız ise önerimizdir. Çünkü nakit avans aşımı yapıldığında kredi kartı ekstrenizdeki toplam borç bir hayli kabaracaktır.

Kredi kartlarının taksitli nakit faiz oranları avans çeken müşterilerine sunduğu vade seçenekleri ise çoğu banka için 9 ay vade süresini içermektedir. Çoğu banka aylık faiz oranını %2,02’lik bir yüzde üzerinden belirtmektedir. Bazı bankalar nakit avans çekimi işlemlerinizi internet siteleri üzerinden de gerçekleştirebilmenize olanak sağlamaktadır. Müşterisi olduğunuz bankanın web sitesine girerek siz de nakit avans çekimleriniz için hızlıca başvurabilirsiniz. Detaylı bilgi için bankanıza başvurabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.