Ana SayfaKredilerİhtiyaç Kredisi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İhtiyaç Kredisi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnsanların ihtiyaçları günümüz de gittikçe büyümeye başladı. Şimdi kime baksak cebinde birkaç kredi kartı, ya da bankaya ödemekten yorulduğu bir kredisi mevcuttur. Artık nakite her sıkıştığımızda ya da yeni bir eşya almak istediğimizde bazen kredi kartı borcumuzu kapatmak istediğimiz de bazen de güzel keyifli bir tatil yapmak istediğimize kısa vadeli ihtiyaç kredilerine başvurup sorunu anında çözme rahatlığına birçoğumuz alıştık.,

Durum böyle olunca da insanlar ihtiyaçlarını giderebilme adına kendilerine dost olarak banka ve finans kuruluşlarını seçti. Çünkü banka faizle de olsa kişiyi hiçbir zaman geri çevirmemektedir. Faizle borç altına girmek için günümüzde en uygun noktalar bankalardır. Yeni bir ev almak, hayalinizde ki arabayı almak isteyen kişilerin yolu hemen hemen çoğunlukla bankadan geçmektedir.

İhtiyaç kredi çekerken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

1-Kredi çekmeden önce ilk yapmanız gereken şey ihtiyacınız olan miktarı belirlemektir. 3 bin lira fazla çekeyim de ihtiyacım olur daha sonra mantığı ile yola çıkmayın. Unutmayın ki fazladan aldığınız para içinde mutlaka faiz ödemek zorunda kalacaksınız. Mutlaka ihtiyacınız kadar olan kısmını çekmeye çalışın. Fazlasını çekmek sizi zora sokabilir.

2-Kredi oranları günlük olarak değişmektedir. Kredi oranlarında ki bu değişkenliğe dikkat edin. Kredi oranlarını bankalara arasında kıyaslayın, en düşük faiz oranı olan bankadan kredi çekmeye çalışın. Bir banka 1.79 aylık faiz oranında uygularken diğer bir banka 0.98 faiz oranı uygulamaktadır.  30 bin lira krediye ihtiyacınız olduğunu varsayalım. Bu tutarı çektiğinizde bir banka sizden 3 yıllık faiz oranı için 9 bin lira faiz isterken diğer bir banka 13 bin lira isteyebilir. Küçük faiz oranları bile yıllık olarak toplam tutara bakıldığında ciddi bir orana ulaşır. O yüzden faizlerin üzerinde durulup iyice araştırılıp ona göre son noktada karar verilmelidir.

3-Krediyi uzun vadede çekmek faizlerin de artmasına neden olacağından uzun vadede kredi çekmemenizi tavsiye ederim. Özellikle 60 ay taksit seçeneğini kullanmamanızı tavsiye ederim. 10 bin lira kredi çektiğinizde 60 ay taksite uzattığınızda 8 bin lira faiz ödemekle yükümlü olacaksınız.

4-Çekeceğiniz kredinin üzerine bankanızın dosya masrafını ekleyip eklemeyeceğine, olup olmamasına dikkat edin. Bazı bankalar kredi için dosya masrafı adı altında sizden 500 liraya kadar bir masraf isteyebilir.

5-Kredi çektiğinizde hayat sigortanızı mutlaka yaptırın. Krediyi öderken başınıza herhangi bir şey gelirse sigorta bunun karşılığı olarak tüm çektiğiniz parayı bankaya sizin adınıza öder.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.