Ana SayfaKredilerEn Uygun Araç Kredisi Veren Bankalar

En Uygun Araç Kredisi Veren Bankalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Eskiden araç sahibi olmak lüks olarak kabul ediliyordu. Günümüzde ise artık araç sahibi olmak lüks değil bir ihtiyaç oldu. Hemen hemen her hane de bir araç var diyebiliriz. Araç sahibi olmak isteyenler ya birikim yapacak ya da en uygun araç kredisi bulup araç sahibi olacak. Burada en önemli olan husus kredi seçeneklerinin çok iyi araştırılıp, değerlendirilip kendimize en uygun krediyi sağlayan aylık ödemeye sahip olan ve mümkünse en az kredi masrafı olan bankayı seçmektir. Çünkü totalde ödeyeceğimiz kredi tutarını en aza indirmek kişinin karlı çıkmasına yardımcı olacaktır.

Sadece Sıfır Kilometre Araçlara Mı Kredi Var?

Sıfır kilometre araçlara bankaların genelde verdiği kredi aracın değerinin %75 i kadar. İkinci el araçlara verdiği kredi ise araç değerinin %50 si kadar. Tabi dikkat edeceğiniz husus ikinci el araçlarda 5 yaşına kadar olan araçlara kredi veriliyor olmasıdır. Ayrıca diğer husus araç kredilerinde maksimum vadenin 48 ay olması da unutulmamalıdır. Bu makalemizde şuan en uygun araç kredisi veren bankalar sizin için araştırdık.

En Uygun Araç Kredisi Veren Bankalar

Garanti Bankası Araç Kredisi

Garanti Bankasının araç kredisinde üç farklı modeli mevcut. Bu krediler aracın farklı yaşlarda olmasına imkan sağlıyor ve illaki sıfır araç veya beş yaşına kadar olan ikinci el araç alma şartını da esnetiyor. Sıfır kilometre araçlar için %1,68 faiz ve 48 ay vade ile, 1-5 yaş arası ikinci el araçlar için %2,09 faiz ve 48 ay, 6-10 yaş arası ikinci el araçlar içinde %2,09 faiz ve 48 ay vade seçeneğiyle kredi sağlıyor.

İş Bankasında ise sadece sıfır kilometre araç kredisi ve ikinci elde 5 yaşına kadar olan araçlara kredi sağlanıyor. Kredilerin ikisinde de %1,99 faiz ve 48 aya kader vade imkanı bulunuyor.

Akbankta ise farklı bir durum söz konusu. Kredilendirme oranı yani aracın değerini karşılama oranı, nihai fatura değeri 50 bin TL’ye kadar olan binek araçlarda %70, nihai fatura bedeli 50 bin TL’sini aşan binek araçlarda ise bedelin 50 bin TL’sine kadar olan kısmı için %70, 50 bin TL’nin üstünde olan kısım için yüzde elli %50 olarak uygulanıyor ve faiz düşük olup 48 aya kader vade imkanı sağlıyor.

İng Bank Araç Kredisi

Ing Bankta sıfır veya ikinci el ayrımı yapılmıyor. Araç sıfır kilometre ve 5 yaşına kadar olan ikinci el bir araç ise kredi sağlanıyor. Faiz %1,89 olarak hesaplanıyor ikisinde de vade ise bütün bankalarda olduğu gibi 48 aya kadar veriliyor. Yani bu bankalar arasında en uygun kredi Ing Bankta sağlanıyor. Kredi ile araç alacaksanız en uygun araç kredisi veren bankaları araştırmadan kredi almayın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.