Ana SayfaEkonomiEmlakçıdan Ev Alırken Dikkat!

Emlakçıdan Ev Alırken Dikkat!

Emlakçıdan Ev Alırken Dikkat! Eve Ait Tapu Kaydının Önceden Mutlaka Kontrol Edilmesi Gerekir! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emlakçıdan Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Herkes bir gün başını sokacak kendine ait bir yerinin, yuvasının olmasını ister. Herkesin hayalini kurup ulaşmak istediği şeylerden birisidir bu fakat bunun için de belirli kuralların izlenmesi gerekmektedir. İlk olarak evinizi satarken ya da alırken dikkat etmeniz gereken hususlar olmalı. Her iki taraf için de sağlıklı bir alışveriş için bunun sağlanması önemlidir. Eğer bütün bu alım satım işlemlerini emlakçılar aracılığıyla gerçekleştiriyorsak, emlakçıdan ev alırken nelere dikkat etmeli?

Dikkat etmeniz ilk husus satıcının evin gerçek sahibi olup olmadığını araştırmak olmalıdır. Eve ait tapu kaydının önceden mutlaka kontrol edilmesi ve incelemesi gerekmektedir. Çünkü satın alacağınız evin üzerinde ipotek olabilir. Yapının kullanım için izninin alınıp alınmadığı da dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur.

Emlakçılar Odası Başkanı, Ahmet Rıfat Yetkin’de bazı hususlarda ev alacakları uyarmaktadır. Son zamanlarda artan durumlardan bir tanesi haline gelmiştir. Yetkin, ilk olarak tanıdık emlakçılara gitmelerini önermektedir. Bu emlakçılar ile aracılık işlemlerini yürütmelerini ve satıcı ile mutlaka görüşülmesi gerektiğinin altını çizmektedir. Tapu üzerinde ismi yazılı kişi ile satıcının aynı kişi olup olmadığına dikkat edilmeli. Satıcı ile birebir muhattap olunmadıktan sonra ne pazarlık yapılmalı ne de kapora verilmelidir.

Bunlar satıcı ile yüz yüze görüşmeler ile gerçekleştirilmelidir. Emlakçılar tanıdık olsa da, bürosu olmayan, vergi kaydı olmayan ve gerekli belgelerin tümünü duvarlarına asmadan çanta ile emlakçılık yapanlara itibar edilmemelidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.