Ana SayfaBankacılıkKredi Yasal Takip ve İdari Takip Süreçleri!

Kredi Yasal Takip ve İdari Takip Süreçleri!

Kredi Yasal Takip ve İdari Takip Süreçleri! İdari Takip Nedir? Yasal Takip Nedir? Yasal Takip Başlama Süresi! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Yasal Takip ve İdari Takip Süreçleri!

Ülkemizde milyonlarca kişi nakit ihtiyaçlarını bankalardan kredi çekerek karşılamaktadır. Ülkemizde büyük ve orta ölçekli birçok banka hizmet vermektedir. Bu bankalar, çeşitli faiz oranları ve vade seçenekleriyle kredi sunmaktadır. İhtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi, tarım kredisi, bayram kredisi gibi çeşitli isimlerle kredi imkanı sunulmaktadır. Bu kredilerin bazıları yılın tümünde bazıları da dönemsel olarak sunulmaktadır.

Kredi borcu olan ancak kredi borcunu zamanında ödeyemeyen kişileri bazı sorumluluklar beklemektedir. Bu noktada yasal takip nedir idari takip nedir sorusu gündeme gelmektedir. Bu iki konu da borcunu geciktiren ve kredi ödemesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen kişilerle ilgilidir.

İdari Takip Nedir?

Bankalara kredi borcu olan kişiler borcunu zamanında ödemediğinde öncelikle uyarı yapılmaktadır. Birkaç taksit üst üste ödeme yapmayan kişilere 90 günlük süre tanınmaktadır. Bu 90 günlük süre içerisinde borcunuzu kapatmanız durumunda sadece gecikme faizi ödeyerek yasal prosedürden kurtulabilirsiniz. Bu süreçte dilerseniz yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Bu talep bankadan da gelebilir. Eğer yapılandırma yaptırır ve bu yapılandırmaya sadık kalarak borcunuzu öderseniz yasal yükümlülüğe girmeden kurtulabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz.

Banka tarafından verilen 90 günlük sürede borcunu kapatmayan kişiler hakkında idari takip başlatılır. İdari takip başlatılan kişilere ek süre tanınır ve bu süre içerisinde borcunu kapatması beklenir. Eğer bu süre içerisinde borcunu kapatmaz ve yapılandırma talebinde de bulunulmazsa artık idari takip yasal takibe dönüşür ve hukuki prosedür başlamış olur.

Yasal Takip Nedir?

Kredi ya da kredi kartı borçlarıyla ilgili yasal takip nedir idari takip nedir sorusunun en önemli kısmı yasal takip sürecidir. Yasal sürecin başladığını bankanın avukatı borçlu kişiye bildirir. Borcu yasal takibe giren kişi Merkez Bankası’nın kara listesine girer ve 5 yıl boyunca kredi çekmesi engellenmiş olur.

Borcu yasal takibe giren kişi hakkında mahkeme tarafından hesaba bloke konulması, maaşın bir kısmına el konulması ve sonunda da icra takibi kararları verilebilir. Bu süreçle karşılaşmamak için dikkatli olunmalıdır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.