Ana SayfaKariyerBaşarı Öyküleri: Epik Bir Yazar Yaşar Kemal!

Başarı Öyküleri: Epik Bir Yazar Yaşar Kemal!

Başarı Öyküleri: Epik Bir Yazar Yaşar Kemal! Yaşar Kemal’ in Sağ Göz Meselesi! Yaşar Kemal’in Hayatı! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnce Memed romanın yazarıdır ki aynı zamanda onun eserleri tam 29 dile çevrilmiştir. Dünya çapında bir romancı olmasının yanı sıra, ağzından çıkan her kelime pırlanta değerindedir. Edebiyatı seven ya da sevmeyen herkesin okuyacağı bir roman yazmasının yanı sıra hayatı da roman tadındadır Yaşar Kemal’in.

Başarı Öyküleri: Yaşar Kemal

Yazılarımızda sürekli bahsettiğimiz başarı, başarı için gerekli unsurları şimdi de güzel bir örnekleme ile anlatalım. Sizlere zaman zaman hayatın tüm zorluklarına, önlerine çıkan birçok engele rağmen asla başarı yolundan sapmayan insanların hayat öykülerini aktaracağız. İlk yazımızın kahramanı Yaşar Kemal:

Sağ Göz Meselesi

Sağ gözü kördür Yaşar Kemal’in yani o “gözsüz” dür. Küçükken geçirdiği bir hastalık yüzünden sağ gözü görmez. Nitekim sağ gözünün eksikliğini gönül gözü doldurmuş belli ki.

Hayatı

1922 yılında dünyaya gelmiştir yazarımız. Adanalıdır. Adana’ya Van’dan göçüp gelen Nigar Hanım ve Sadık Efendi’nin oğludur. Adana’nın bir köyünde doğmuştur; yani bir köy çocuğudur. Yaşar Kemal, henüz beş yaşında çiftçi olan babasının gözünün önünde kan davası belası yüzünden vurulduğunu gördü. Annesi ile yaşamaya başladı.

Ortaokula başladığı yıllarda “artık erkek sayılırdı” ve oldukça yoksul oldukları için okurken çırçır fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı. Maalesef küçük bedenine hem okumak hem de çalışmak fazla geldi ve Yaşar Kemal okul hayatını ortaokulda noktaladı. Son sınıftan ortaokulu terk etmesinin ardından ırgatlık, traktör sürücülüğü, çeltik tarlasında kontrolörlük, kütüphanecilik yaptı. Yazıya ortaokulda başlamasına ve birçok nedenden ötürü hayat şartlarına yoğunlaşmasından ötürü zaman kaybetse de yazmayı çok sevdi. 30 yaşında gazeteci oldu ve eski günleri yad etmek istemediğinden midir bilinmez Kemal Sadık Gökçeli olan adını Yaşar Kemal olarak değiştirdi. Gazeteci olduğu yıllarda siyasi nedenlerden ötürü ceza evine girip çıktı.

Türk edebiyatının temel eseri olan ve bugün Avrupa’da hala kitapçıların üst raflarını süsleyen İnce Memed adlı roman serisini çalıştığı gazete bölüm bölüm yazmaya başladı. Bir süre sonra haberci kimliğinin önüne geçen yazarlık kariyerini İnce Memed’i romanlaştırarak taçlandırdı.

Ortaokul mezunu bile olmayan ve daha 12- 13 yaşında çırçır fabrikalarında işçi olarak çalışan bir adam, şuan dünya çapında bir yazar. Velhasıl kelam, size tavsiyem başarılı olmak için istediğiniz bir şey için çabalayın; emin olun ki onu bir gün elde edeceksiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.