Ana SayfaKariyerBaşarılı ve Mutlu Bir Kişinin Asla Söylememesi Gereken 5 Şey!

Başarılı ve Mutlu Bir Kişinin Asla Söylememesi Gereken 5 Şey!

Başarılı ve Mutlu Bir Kişinin Asla Söylememesi Gereken 5 Şey! Başka Bir Seçeneğim Yok! Yapamam! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konuşmadan önce kelimeleri seçiyor musunuz? Onları pozitif veya negatif bir yönde mi kullanıyorsunuz? Kendi kendinize konuşurken sizi duyabilseydim ne tür ifadeler duyardım? Mutluluk oluşturan ifadeler mi yoksa mutluluğu geri çeviren ifadeler mi?

Kullandığımız kelimeler hayatımızda büyük etkiye sahiptirler. Kelimeler oluşturma veya yıkma gücüne sahiptirler. Sizi kelimelerinizi akıllıca seçmeye davet ediyorum. Artık aşağıda yer alanları söylemeyi bırakmalısınız.

Başka Bir Seçeneğim Yok

Her zaman bir seçeneğiniz vardır. Aslında her gün, her saat, her dakika seçim yaparsınız. Bir şey seçmemekte bir seçimdir. Bir şey hakkında başka bir seçeneğinizin olmadığını söyleyerek seçim yapmak için sahip olduğunuz kabiliyete aldırış etmemiş olursunuz. Eğer hayatınızda yer alan bir şeyi sevmiyorsanız farklı bir karar verin.

 Yapamam

Evet, yapabilirsiniz! O an çok kötü bir durumda olsanız bile yapabilirsiniz. Kendinizi çok çaresiz hissedebilirsiniz. Kendinizi çok yaşlı hissedebilirsiniz. Kendinizi çok üzgün hissedebilirsiniz. Hasta olabilirsiniz. İşsiz olabilirsiniz. Ancak önemli olan sağ olmanızdır! Yolculuğunuz henüz bitmemiştir. Her şeyi yapabileceğinizin farkında olun!

Önceki deneyimlerinizi unutun. Çünkü önceden bir şeyleri yapamıyor olmanız gelecekte de bunları yapamayacağınız anlamına gelmez. Her şey mümkündür.

 Şansımı Kaybettim

Charlie Chaplin’in söylediği gibi: “Bu dünyada hiçbir şey kalıcı değildir, dertlerimiz bile”.
Belki tam olarak hedeflediğiniz yerde olamayabilirsiniz ancak tam olarak ihtiyacınız olan bir sonraki en iyi adımı atacak noktadasınız. Geçmişi değiştiremeyiz; sadece şimdiki zamanı değiştirebiliriz. Eğer bir fırsat göremiyorsanız onu oluşturun.

İstediğiniz konumda olmak için asla geç değildir. Büyümeye devam edin, öğrenmeye devam edin, uyumlu olmaya devam edin!

 Hedeflerim ve Hayallerim Bekleyebilir

Ne için bekleyebilirler? Hayalleriniz ve hedefleriniz bekleyemezler. Potansiyelinizin tamamına ait gücü ve güzelliği görmeden yaşlanmak utanç verici olabilir.

Hayallerinizin peşinden gidecek kadar cesaretli olun. Hepimiz bir nedenden ötürü hayallere sahibizdir ve bu neden onları elde etmektir. Uçun! Kanatlarınızı açın! Olmak istediğiniz kişi olun çünkü hayatınızda ikinci bir şansa sahip olmayacaksınız. İşte bu yüzden bir hayalci, pozitif ve inançlı bir insan olmalısınız!

Onlar Haklı Olabilirler, Ben Hata Yapıyor Olabilirim

Diğer insanların kafanızı karıştırmalarına izin vermeyin. Kalbiniz sizin için iyi olanı zaten biliyordur. Onu dinleyin. Diğerleri belki kendileri için en iyi olanı biliyorlardır fakat onlar sizin için tam olarak neyin iyi olduğunu bilmiyorlardır. Albert Einsten şöyle demiştir: “Kalabalığı takip edenler genellikle kalabalığın ötesine gidemezler. Yalnız yürüyenler ise kendilerini daha önce kimsenin ulaşamadığı yerlerde bulurlar.”

İnsanlar sizi desteklemese bile bu sizin yanlış olduğunuzu göstermez. Dünya gerçekte böyle değildir ancak biz onu istediğimiz gibi görürüz ve hepimiz dünyayı farklı şekilde görürüz. Korkmayın. Ne yaptığınızı bildiğiniz sürece farklı bir yol seçmek iyi bir seçim olabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.