Ana SayfaKariyerDüşüncelerinizi Yeniden Oluşturun ve Hayatınızı Değiştirin!

Düşüncelerinizi Yeniden Oluşturun ve Hayatınızı Değiştirin!

Düşüncelerinizi Yeniden Oluşturun ve Hayatınızı Değiştirin! Hayatınızı Değiştirin! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız bulunduğunuz durumu değiştirmeye çalışmalısınız. Bir şey yapamıyorum, elimden bir şey gelmiyor, işimden ayrılamıyorum diyorsanız yine de atabileceğiniz birkaç farklı adım bulunmaktadır.

Hayatınızı Değiştirin

Eğer kanser olan bir kişiye aşık olduysanız bu durum üzerinde kontrol sahibi değilsinizdir. Düşüncenizin ve duygusal tepkilerinizin yönünü değiştirmek stres ile başa çıkmanızda size yardımcı olabilir. Diğer taraftan, eğer durum üzerinde kontrol şansına sahipseniz duruma farklı bir açıdan bakarak negatif etkileri azaltabilirsiniz. Sonuç olarak durum gerçekten kötü olmasa bile kötü olacağını bilmelisiniz!

Bunu basit bir örnekle açıklayalım. Sevmediğiniz bir işte mi çalışıyorsunuz? Bu olabilir ancak farklı bir açıdan bakmaya çalışın. Ücreti dolgun olabilir, fazladan tatil günlerine sahip olabilirsiniz. Yaptığınız işte iyi olabilirsiniz ve çalıştığınız kişileri yarı yolda bırakmak istemiyor olabilirsiniz. Bu tip bir durumda işinizi sevmediğinize yönelik söylemlerinizi bir kenara bırakın ve bir iş sahibi olduğunuz için şükredin.

  • Negatif bir duruma farklı bir akışı getirerek onu daha makul bir hale dönüştürebilirsiniz. Kendinizi daha huzurlu hissedersiniz. Kontrol edebildiğiniz bir durum söz konuysa ancak bundan hoşlanmıyorsanız farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak en ideal davranıştır.
  • Üzerinde tamamen kontrol sahibi olduğunuz durumlara farklı bakış açıları getirmeyi bir kenara bırakın. Olmak istediğiniz noktaya ulaşmak için hareket etmeye çalışın.
  • Mümkünse yardım alın. Terapiste, psikologa veya gerekirse yaşam koçuna gidin. Yanınızda olduğunda kendinizi iyi hissettiğiniz arkadaşlarınız varsa onlara bir kahve ısmarlayın ve sohbet edin.
  • Gerçekten neden değişmek istiyorsunuz? Kendinizle sohbet ederken dürsün olun.
  • Kötü bir durumdan kurtulmak için bir plan yapın. Gereksinimlerinizi somut ve soyut olarak listeleyin. Yeni bir iş bulabilecek kadar yetenekli misiniz? Size zarar veren bir ilişkiyi sonlandırmak için hazır mısınız? Kendi işinizi kurabilecek misiniz? Bunları düşünün.
  • Mutlaka bir akıl hocası bulun. Bu tip değişiklikleri yapmış birilerini bulun ve deneyimlerini öğrenin.
  • Her şeyin iyi olduğuna yönelik kendinize telkinler vermeyi bir kenara bırakın. Kendinize ne olmak istediğinizi, ihtiyaçlarınızı ve arzularınızı söyleyin.

İstediğiniz değişiklikleri yapmaya başladığınız zaman birçok yeni fikir, insan, durum ve öğrenme fırsatlarıyla karşılaşacaksınız. Bunların hepsi size yeni şanslar sunabilecek unsurlardır. Bununla birlikte o sevmediğiniz eski insan olmaktan çıkıp sevdiğiniz kişiye dönüşeceksiniz ve keşfetmek için yeni bir dünyaya sahip olacaksınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.