Ana SayfaKariyerHayatı Dopdolu Yaşamak İçin Neler Yapmalı?

Hayatı Dopdolu Yaşamak İçin Neler Yapmalı?

Hayatı Dopdolu Yaşamak İçin Neler Yapmalı? Pozitif Olun! Problemleri Gözünüzde Canlandırın! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hayatı dopdolu yaşamak isteyenlerdenseniz bazı şeyleri göz önünde bulundurmalısınız. En önemlisi ne istediğinizi bilerek hareket etmelisiniz.

Hayatı Dopdolu Yaşamak

Herkesin bir hayali vardır ve bu hayallere ulaşmak için güç, sabır ve elbette memnuniyet gereklidir. Hayallerimiz ve umutlarımız daima hayatımızı eğlenceli hale dönüştürmeye yöneliktir. Herkesin hayalinde bu vardır ve insanlar bunu gerçekleştirebilmek için birbirinden farklı hayallerin peşinden koşarlar.

Birçoğumuz hatalardan ders çıkarabilmektedir. Birçok kişi ise hata yaptığı zaman her şeyin bittiğini düşünmektedir. Bu insanın kişiliği ile ilgili bir durumdur. Her insan hayattaki yolculuğunu sürdürmeye devam eder. Kimi zaman hatalar bu yolculuğu değiştirir, kimi zaman hatalar sizi bir adım geri götürür veya onlardan ders çıkardığınız zaman birkaç adım öne geçmiş olursunuz.

Pozitif Olun

Bir insan pozitif ise elde etmek istediği bazı şeylere daha çok bir biçimde erişebilir. Bazı insanlar bunun anlamsız olduğunu ifade edebilirler. Ancak birkaç bilimsel araştırma bunun doğruluğunu göstermiştir.

Pozitif olduğunuz zaman kendinize olan inancınız artış gösterir. Bu durumda kendinizi daha rahat hissederek karşılaşabileceğiniz olası durumlarda daha güvenli bir tutum sergilersiniz. Böylece elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırsınız.

Bunu biraz daha geniş kapsamlı düşünebilirsiniz. Kendinizi ne kadar rahat hissederseniz karşıdaki kişiyle o kadar rahat bir biçimde iletişim kurabilirsiniz, derdinizi daha kolay anlatırsınız ve hitap şekliniz daha kuvvetli olur. Kendinize güvenmediğiniz taktirde başkasının size güvenmesini beklememelisiniz.

Problemleri Gözünüzde Canlandırın

Belirli durumlarda olası problemleri gözünüzde canlandırarak neyin ne olacağını daha önceden fark edebilir ve kendinizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

İşiniz ile ilgili bir durum olduğunu düşünün, bir projenin başındasınız ve şimdiye kadar her şeyi düzgün yaptınız. Ancak bir şekilde projenin önemli bir bölümünde hata yaptınız ve projenin başarısız olma ihtimalini oluşturdunuz. Bu durumda proje arkadaşlarınız veya patronunuz projenin başarısızlığından sizi sorumlu tutabilir.

Bu sadece basit bir senaryoydu. Bu tip senaryoları kendi bulunduğunuz duruma uyarlayabilirsiniz. Bazı duyguları henüz yaşamadan onların sizi nasıl bir psikolojiye sokacağını az bile olsa öğrenebilirsiniz.

Eğer hayatınızda pozitif duygular çok daha güçlü bir yere sahipse bu durumda hayatınızı pozitif olarak yönlendirmekte problem yaşamazsınız ve olası negatif düşüncelerle çok rahat bir biçimde başa çıkabilirsiniz.

Zararlı Alışkanlıklara Veda Edin

Bağımlılığın herhangi bir türü insanların sağlığı için tehlikelidir. Hayal kurabilirsiniz, pozitif kalmaya çalışabilirsiniz ancak belirli bağımlılıklarınız yüzünden kendinizi uçuruma sürükleyebilirsiniz.

Sigara alışkanlığınız varsa ve belirli bir süre sigara bulamazsanız kendinizi gergin ve sinirli hissedersiniz. Bazı zamanlarda aklınızı yitirebilir ve bu karmaşık tavrınızı sigara içene kadar sürdürürsünüz. Sigara aynı zamanda uykunuzu da etkiler. Geceleri uyuyamaz hale dönüşebilir ve gözlerinizi kapatana kadar dinlenmek için geçireceğiniz süreyi boşa harcamış olursunuz.

Sigara içen insan ile sigara içmeyen insan arasındaki sağlık farklılıklarına derinlemesine değinmeye gerek yoktur. Artık devlet organları dahil hemen hemen birçok kamu ve özel sağlık kuruluşu bunu sıkça dile getirmektedir. Sigara içtiğiniz zaman bedeninizin maksimum kapasitesi dahil durağan kapasitesini bile düşürmüş olursunuz. Sizi bu hale getiren ise kağıda sarılı bir tütün parçasıdır. Hatta artık bu tütün parçalarında kimyasal maddelerin kullanıldığı gözlemlendiğine göre beyniniz için ne kadar zararlı şey varsa hepsini bir çırpıda yapıyor olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Stresle Başa Çıkın

Stres hayatınızda bir davetsiz misafir gibidir. Stres ile başa çıkmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

  • Zamanı kontrollü kullanın. Gününüzü bir gün önceden planlayın. Yapacaklarınızı kademeli olarak yeterli zaman içerisinde gerçekleştirdiğiniz zaman hayallerinizi gerçekleştirmek için biraz daha zamana sahip olursunuz.
  • Enerjinizi yapıcı işlere ayırın. Birçok iş verimsizdir ve sonucu stres ile sonuçlanır. Dedikodu bunların başını çekmektedir.
  • Düzenli uykuya ve beslenmeye dikkat edin. Bunlardan herhangi birini ihmal etmeniz durumunda stresi yanı başınızda bulursunuz.
  • Fazla düşünmeyin. Üzerinize giyeceğiniz kıyafeti seçerken bile buna dikkat edin. Ne kadar fazla düşünürseniz kendinizi o kadar fazla strese mahkum bırakırsınız.
  • Bir buluşmaya katılacaksanız bunu eğlenceli hale dönüştürün. İstemiyor olsanız bile bundan keyif alın. Çünkü eğer isteksiz bir biçimde yol alırsanız stres bulutlarını yanınızda taşımış olursunuz.

Kendinizi İhmal Etmeyin

Gün içerisinde belirli işleri yerine getirirken hiç kendinizi ihmal ettiğinizi düşündünüz mü? Muhtemelen düşünmüşsünüzdür. Düşünmemiş olsanız bile kendinize vakit ayıramadığınızı kolayca fark edebilirsiniz. Bunun için artık kendinize vakit ayırmayı planlarınız arasına yerleştirmeye başlamalısınız.

  • Yapacağınız işleri belirli parçalara ayırarak aşamalı olarak halledin ve her bir parça arasında dinlenmeye çalışın. Bu dinlenme süresinde kendinize vakit ayırın ve başka bir şeyle ilgilenmeyin.
  • Hobilerinizi gerçekleştirin, kitap okuyun, bir şeyler yazın veya karalayın, yemek yapın. Hobilerinizi gerçekleştirdiğiniz zaman kendinizi yeniden canlandırmış olursunuz.
  • Formda kalmaya çalışın ve spor etkinliklerine yer verin. Spor salonuna gidin, bisiklete binin, yüzün veya dans edin.
  • Düşüncelere dalın. 10-15 dakika vakit ayırarak huzuru hissedin.
  • Kendiniz ile konuşun. Kendinizi eleştirin veya belirli konularda kendini destekleyin.

Bildiğiniz gibi hayat güzeldir. Bugün bir şeyler yolunda gitmiyorsa yarın onları düzeltebilecek şansa sahip olabilirsiniz. Her yeni bir güne daha enerji dolu, daha pozitif ve daha istekli başlayın. Engelleri aşın ve ulaşamadığınız noktalara ulaşmaya çalışın. Hayata gülümseyin, kendinizi daima iyi hissedin ve hayatın güzelliğinin tadını çıkarın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.