Ana SayfaKariyerKendi Kişisel Gelişim Planınızı Oluşturun!

Kendi Kişisel Gelişim Planınızı Oluşturun!

Kendi Kişisel Gelişim Planınızı Oluşturun! Kişisel Gelişim Planınızı Oluşturun ve Başarıya Bir Adım Daha Yaklaşın! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kişisel gelişim sağlamak kişinin memnuniyet duyabileceği en önemli faaliyetlerden birisidir ve sonuçları daha çok mutluluk ve daha çok başarı olarak karşınıza çıkmaktadır. Ancak kişisel gelişim bu konu hakkında kitaplar okumak veya kulağınıza hoş gelen şeyleri gerçekleştirmek demek değildir.

Etkili bir biçimde kişisel gelişim göstermek istiyoruz biraz daha planlı ve tedbirli hareket etmelisiniz

Kişisel Gelişim Planınızı Oluşturun ve Başarıya Bir Adım Daha Yaklaşın

  • Limitleri Bilerek İşe Başlayın

Limitleri Bilerek İşe Başlayın
Limitleri Bilerek İşe Başlayın

İster katılın, isterseniz katılmayın ama bir gecede çok anlamlı değişiklikler elde edemezsiniz. İnsanların yaptığı en sık hatalardan birisi budur. İnsanlar aylar içerisinde kendilerinin tamamen değişeceklerine inanırlar. Maalesef bu kadar basit değildir. Beceriler veya davranışlar geliştirmek beyninizde yeni zihinsel çağrışımlar oluşturmak demektir ve eski olanların hafızadan silinmesi gerekir. Bu alıştırma, tekrar ve zaman gerektiren bir iştir.

Bu bizim karar verebileceğimiz türden bir durum değildir. Yeni beceri ve davranışlara ne kadar süre içerisinde aşina hale gelebileceğiniz sizinle ilgili bir durumdur ancak gerçekçi olmalı ve zamana ihtiyacınızın olduğunu bilmelisiniz. Genellikle birkaç ay içerisinde önemli bir beceri ve davranış geliştirilmiş olur. Örneğin sosyal açıdan beceriksiz olan bir kişiye sosyal güven sağlamak bu tür davranışlar içerisine girer. Bu davranışın benimsenmesi 6-12 ay arasında değişiklik göstermektedir. Süre sosyallikten ne kadar uzak olduğunuza göre uzar veya kısalır.

Kendinizi ne kadar fazla geliştirmek istiyorsanız o kadar fazla zamana ihtiyaç duyarsınız. Eğer 6-7 önemli değişiklik istiyorsanız bu yaklaşık olarak birkaç yıl sürecektir. Bu gerçeği aklınızın bir köşesinde tutarak bir sonraki adıma ilerlemelisiniz.

  • Gelişimin Önceliklerinizi Belirleyin

Gelişimin Önceliklerinizi Belirleyin
Gelişimin Önceliklerinizi Belirleyin

Belirli süre içerisinde bazı şeyleri gerçekleştirebilirsiniz ve zamanınız kısıtlıysa geliştirmek istediğiniz becerileri ve davranışları önemine göre sıralamalı ve en önemlisini ilk sıraya yerleştirmelisiniz. Birini hallettikten sonra diğerine geçmelisiniz. Kendiniz için en anlamlı değişikliğin ne olacağına karar verirken gerçekten iyi bir adım atmalısınız. Kendinizde değiştirebileceğiniz tek şeyin ne olacağını düşünmeniz bu kararı almanızı kolaylaştırabilir.

En önemli beceriyi tanımladıktan sonra buna doğru yol almaya başlayabilirsiniz. Bu beceriyi edindiğiniz zaman aynı soruyu tekrar kendinize yöneltmeli ve bir sonraki adıma geçmelisiniz. Ancak bu şekilde zamanınızı ve enerjinizi verimli bir şekilde kullanabilir ve kendinizde önemli değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz.

  • Hedeflerinizi Size İlham Verecek Şekilde İfade Edin

Hedeflerinizi Size İlham Verecek Şekilde İfade Edin
Hedeflerinizi Size İlham Verecek Şekilde İfade Edin

Bir şeyi çok farklı şekillerde söyleyebilirsiniz. Ancak sizi en çok teşvik edici ifade ne ise onu seçmeniz gerekmektedir. Örneğin basit bir şekilde “Halk içerisinde konuşma becerimi geliştirmek istiyorum.” diyebilirsiniz. Bu basit bir anlatımdır ancak bir adım daha ileri giderek; “Yüzlerce insanın içerisinde daha rahat ve enerji dolu hareket etmek, daha içten konuşmak ve söylediklerimde son derece emin olmak istiyorum. Bununla birlikte beni dinleyenlerde tarifsiz bir izlenim yaratmak istiyorum.” diyebilirsiniz.

Yukarıdaki cümlelerin her ikisi de aslında aynı hedefi göstermektedir. Sadece anlatım dili farklıdır. Birincisi basit anlatım, ikincisi dolaylı anlatım şeklindedir. Yapmanız gereken ise sizi en çok teşvik edecek olan ifadeyi belirlemektir.

  • Günlük Alıştırma Etkinlikleri Oluşturun

Günlük Alıştırma Etkinlikleri Oluşturun
Günlük Alıştırma Etkinlikleri Oluşturun

Hedeflere sahip olmak yeterli değildir. Önemli olan bunları belirli ufak parçalara ayırarak günlük bir etkinlik gibi gerçekleştirmektir. Bunları yazıya aktarmalı ve hedefinize ulaşırken adım adım ilerlemelisiniz. Bu tip alıştırma yöntemini takip ettiğiniz sürece gelişim gösterebilirsiniz.

Örneğin hedefleriniz halk arasında konuşma becerinizi geliştirmek ise bu yönde kitaplar okuyup, yarın aynanın karşısında alıştırma yapabilir ve kısa bir süre sonra birkaç arkadaşınıza bir sunum gerçekleştirebilirsiniz.

Bu tür günlük etkinlikleri planlamak ve gerçekleştirmek hedefinize giden yolda size inanılmaz katkı sağlayacaktır ve bir süre sonra hedefinize ulaştığınızı görmüş olursunuz.

  • Kendinizi Ödüllendirin

Kendinizi Ödüllendirin
Kendinizi Ödüllendirin

Süreci memnuniyet ile ve motivasyonunuzu güçlü tutarak sürdürmelisiniz. Ancak bazı zamanlar zorlu alıştırmalar yüzünden çok yavaş ilerlediğinizi fark edebilirsiniz. Bu durumda motivasyonunuz azalır ve çok daha yavaş ilerlemeye başlarsınız. Bu tip durumlarda yapmanız gereken kendinizi teşvik etmektir.

Sizi eğlendiren şeyleri düşünün ve günlük etkinliklerin sonunda bununla kendinizi ödüllendirin. Bu hemen hemen her şey olabilir önemli olan sizi tekrardan harekete geçirebilmesidir. Dikkat etmeniz gereken husus ise anlık memnuniyetler sunmasıdır. Bir şeyleri tamamladığınız zaman kendinizi ödüllendirin ve motivasyonunuzu daima yukarıda tutup kişisel gelişim maceranızı sürdürün.

Doğru beklentiler, doğru hedefler ve doğru teşvikler kişisel gelişim planınızın bir parçasıdır ve bu unsurlar kişisel gelişim maceranızı eğlenceli ve verimli bir hale dönüştürürler. Kendinizi ve hayatınızı değiştirirken aynı zamanda süreçten memnuniyet duymalısınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.