Ana SayfaKariyerMotive Olmak İçin 6 Ağır Yöntem!

Motive Olmak İçin 6 Ağır Yöntem!

Motive Olmak İçin 6 Ağır Yöntem! Motive Olmak İçin Yapmanız Gerekenler! Dayanıklılığı Keşfedin! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Motive olmak kolay gibi görünse de aslında başarılması kolay bir şey değildir. Yazımızda motive olmak için yapmanız gerekenleri sizler için derledik.

Motive Olmak İçin Yapmanız Gerekenler

Dayanıklılığı Keşfedin

Sizi geride tutan nedir? Kararsızlık mı? Ne olacak senaryoları mı? Bu soruyu bir yere yazın ve birkaç dakikalığına bunu düşünmeye başlayın. Aklınıza gelen her şeyi yazın. Sizi geride tutanları yazdıktan sonra yeni bir bakışına sahip olmaya ve kendinizi güçlendirip ileriye doğru yönelmek için potansiyel güce sahip olmuş olursunuz.

İlk Adımı Atın

Daima söylendiği gibi büyük maceralar ilk adımla başlar. Eğer büyük bir maceraya hazırsanız ilk adımı atmak zorundasınız. Bu minik bir adım olsa bile gereklidir. Önünüzde duran ve tırmanmak istediğiniz kocaman dağın büyüklüğünü unutun. Sadece adımınızı atın ve her seferinde bir adım daha ileride olmaya çalışın.

Onu Ne Kadar Çok İstiyorsunuz?

Onu Ne Kadar Çok İstiyorsunuz?
Onu Ne Kadar Çok İstiyorsunuz?

Arzularınızı kullanın. Eğer onu yeteri kadar çok istiyorsanız onu elde etmek için ne kadar engele sahip olursanız olun arzularınız bu engelleri aşmanızı sağlayabilir. Önünüzde duran bahaneleri gözden geçirin. Zamanınız mı yok? Emin mi değilsiniz? Bahanelerinizi yazın ve daha sonra elde etmek istediğiniz şeyi ne kadar çok istediğiniz sorusunu kendinize yöneltin. Sonrasında ise arzularınızın sizi hedefinize doğru taşımasına tanıklık edin.

Bir Şeyi Yapmak İstemiyor Musunuz?

Bir Şeyi Yapmak İstemiyor Musunuz
Bir Şeyi Yapmak İstemiyor Musunuz

Bir şeyi yapmak istemiyorsanız ne olabilir? Hayatınız vasat ve normal mi devam eder? İşe erken başladığınız için pişmanlık mı duyarsınız? Rahatlık bölgenizde kalmaya özen göstererek hareket etmenin nasıl bir şey olduğunu düşünün. Aynı yerde sürekli kalmak mıdır? Sinirlenmek, üzgün olmak veya bıkmak sürekli hissettiğiniz duygular mıdır? Bu yolda devam ederken daha nelerle karşı karşıya kalacağınızı düşünün. Herhangi bir şey yapmamanın hayatınızı ne derece negatif etkileyeceğini düşünün.

Yapılacaklar Listesi Oluşturun

Yapılacaklar Listesi Oluşturun
Yapılacaklar Listesi Oluşturun

Yapılacaklar listesi oluşturun ancak bunu sadece ona bakmak için gerçekleştirmeyin. Yapacağınız ve yapmaya çalışacağınız için gerçekleştirin. Liste oluşturmak fazla vaktinizi almaz. En üst sırada yer alanla işe başlayın ve diğerlerini unutup sadece ilk göreve odaklanın. Sizi rahatsız edecek her şeyi ortadan kaldırın. Facebook’u kapatın, telefonunuzu kapatın ve ilk görevi tamamlamaya çalışın. Bitirdikten sonra ikinci göreve geçin daima kendinizi ileriye doğru yönlendirin. İvmeyi yakaladıktan sonra her şey daha kolay olacaktır.

Onu En Önemli Önceliğiniz Haline Dönüştürün

Motive Olmak İçin 6 Ağır Yöntem! - Bankacıyım
Onu En Önemli Önceliğiniz Haline Dönüştürün

Kendinizi motive ederek yapmanızı gereken şey nedir? Önce hedeflerinizi belirleyin ardından ise bunları bir numaralı öncelikleriniz haline dönüştürün. Televizyon izlemek sizin için ne kadar önemli olabilir? Peki ya Facebook’a sürekli bakmak? Google’da rastgele bir şeyler aramak? Hedefinizi hayatınızın önceliği haline dönüştürün. Elbette bunu yaparken sağlığınızı, ailenizi, ilişkilerinizi hiçe saymayın. Hedefinizin peşinden gidin. Emin olun bunun için pişmanlık duymazsınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.