Ana SayfaKariyerSizi Strese Sokan ve Önemsememeniz Gereken Şeyler!

Sizi Strese Sokan ve Önemsememeniz Gereken Şeyler!

Sizi Strese Sokan ve Önemsememeniz Gereken Şeyler! Hayatınızdaki Negatif İnsanlar! Yabancıların Fikirleri! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Eğer kendinizi sürekli stres içerisinde ve bunalmış buluyorsanız düşüncelerinizi ve kararlarınızı gözden geçirmelisiniz. Sizi strese sokan pek çok farklı etken olabilir ancak bazı etkenleri basit bir şekilde önemsememeye çalışmalısınız.

Önemsememeniz Gereken Şeyler

  • Hayatınızdaki Negatif İnsanlar

Hayatınızdaki Negatif İnsanlar
Hayatınızdaki Negatif İnsanlar

Bu insanlar her fırsatta sizi eleştirmeye çalışırlar. Özellikle farklı bir şeyler yapmaya çalıştığınızda veya mevcut durumun üstesinden gelmeye çalıştığınızda bunu yaparlar. Günümüzde sosyal ağlarda arkadaş edinmek çok kolay olsa bile gerçek arkadaşlar bulmak çok zordur. Hayatınızda bulunan negatif arkadaşlarınıza bir şekilde aldırış etmemeye çalışmalısınız. Onlarla geçirdiğiniz vakti sınırlamalı ve her fırsatta sizi stres altına sokabilecek bu kişilerden uzak durmalısınız.

  • Yabancıların Fikirleri

Yabancıların Fikirleri
Yabancıların Fikirleri

Sürekli kendinizi stres altında buluyorsanız bunun büyük bir bölümünü yabancı kişilerin fikirlerine borçlu olabilirsiniz. Bu durum genellikle iş yerinde veya okulda karşılaştığınız düşüncelere benzemektedir. Biri sizin hakkınızda bir şeyler söyler ve kulaktan kulağa dolaşan bu söylem sonunda sizin önünüze sunulur. Dış görünüşünüz, arabanız, eviniz veya bunun gibi birçok şey hakkında dedikodu yayılabilir ve siz bunları duydukça istemediğiniz bir kişilikten söz edildiği için stres altına girersiniz. Bu söylemlere kulak asmamaya çalışmalısınız.

Bununla birlikte eğer yabancılardan oluşan bir grup ile konuşacaksanız kötü bir şey yapmanız halinde bunun birkaç saat içerisinde sizi unutulacağını bilmelisiniz. Elbette burada unutulmaması gereken bir husus vardır. Topluluk içerisinde genellikle en ekstrem durumlar, en iyiler ve en kötüler hatırlanır.

  • Ailenizin Sizin İçin Düşündüğü En İyi Şey

Ailenizin Sizin İçin Düşündüğü En İyi Şey
Ailenizin Sizin İçin Düşündüğü En İyi Şey

Bu biraz zor bir durumdur çünkü aileniz size karşı daima hayat tecrübesi kozunu kullanır ve çoğu zaman bu konuda haklıdırlar. Ancak haklı olsalar bile hayatta kendi hatalarınıza, kendi düşüncelerinize sahip olmanız gerekmektedir. Sürekli daha tecrübeli kişilerin yönlendirmesi ile hareket edemezsiniz. Ailenizin sizin için en iyi olan ancak sizi strese sokacak şeyleri seçmesine izin vermeyin. Sizin için en iyisini ne ise ona siz karar vermeye çalışın.

Eğer aileniz gerçekten her türlü çalışmanızda, projenizde veya araştırmanızda söz sahibi bireyler ise onlara özel bir plan oluşturarak kendi kararlarınızı uygulayabilirsiniz. Bu plan içerisine onların size söylediklerini eklersiniz ve kendi planınız başarısız olduğu zaman bunu devreye sokabilirsiniz.

  • İdealleriniz

İdealleriniz
İdealleriniz

Eğer yaratıcı bir çalışma üzerinde uğraşıyorsanız bir yerde takılı kalmak daima en kolay yaşanan durumlardan birisidir. Asla onun hazır olduğuna inanmazsınız ve bir sonraki projeye geçemezsiniz. Bunun sebebi ise iyi bir yaratıcı çalışma ile yetenekleriniz arasındaki bulunan boşluktur. Bu yüzden daima işin hazır olmadığını düşünürsünüz ve onun üzerinde uğraşmayı sürdürürsünüz.

Sizi strese sokan durum olmak istediğiniz kişi olamadığınızı düşünmek ise bunu yapmayın. Kimse kafasındaki ideal kişi olamaz. En büyük veya en iyi olarak düşündüğünüz insanların bile kusurları vardır. Kusurlarınızı kabul etmeyi ve bunlarla başa çıkabilmeyi öğrenmelisiniz. Endişelenmek yerine kendinizi geliştirmelisiniz.

  • Dayanıklılık

Dayanıklılık
Dayanıklılık

Bazen bir şeyler çok zor olabilir. Engelden kurtulup yeni bir engel ile ondan da kurtulup yine bir engel ile karşılaşacağınız durumlar olabilir. Sizi sterse sokan bu engellere odaklanmak yerine onlardan edinebileceğiniz tecrübelere odaklanın. Bir engelin neden oluştuğunu düşünmek yerine onunla nasıl başa çıkabileceğinizi düşünmelisiniz. Enerjinizi daima ileriye doğru adım atmak için kullanmalısınız.

  • Beklentileriniz

Beklentileriniz
Beklentileriniz

Beklentileriniz sizi stresten strese sürükleyen unsurlar olabilirler. Gerçekçi ve olasılıklara daima açık olmak en sağlıklı seçimlerden birisidir. En kötü senaryoları düşünebilirsiniz ancak bunların oluşmasını engelleyemeyecek veya bu konuda bir şey yapamayacaksanız kendinizi stres altına sokmanıza gerek yoktur. Bunun yerine yanlış olan duruma karşı gereken önlemleri almalı ve ileriye doğru adım atmaya çalışmalısınız.

Diğer bir stres kaynağı ise bir şeyler yolunda gitmese bile onun iyi gitmesini beklemektedir. Israrcı olacaksanız bile bunu bir beklentiye sahip olmadan gerçekleştirmeli ve yaptıklarınızın tadını çıkarmalısınız.

  • Öz Eleştirileriniz

Öz Eleştirileriniz
Öz Eleştirileriniz

İnsanlar için öz eleştiri bir gereksinimdir ancak bir noktadan sonra stres kaynağı haline dönüşebilir ve hatta sizi depresyona doğru sürükleyebilir. Öz eleştiri bir şeyler kötü gitmeye başladığında nedenlerini sorgulamak için gereklidir ancak bunda aşırıya kaçarsanız artık kendinize farklı anlamlar yüklemeye başlarsınız. Bununla başa çıkmak oldukça basittir. Hatalar söz konusuysa ve bunlardan siz sorumluysanız bunu kabul etmelisiniz ancak bu hataya sebep olan durumu kendi içinizde yani karakterinizde aramaya çalışmamalısınız.

  • Stresli Olmaktan Endişelenmek

Stresli Olmaktan Endişelenmek
Stresli Olmaktan Endişelenmek

Eğer her zaman stresli olduğunuzu düşünüyorsanız bu durumda stresin kaynağı siz olursunuz. Yapılan birçok araştırmada stresin ortaya çıkın nedeni insanların kötü olmalarını sürekli strese bağlamaları olarak belirtilmiştir. Stres dolu bir işe veya hayata sahipseniz onunla arkadaş olmaya çalışın ve bunun kötü bir şey olduğunu düşünmek yerine pozitif olmaya çalışın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.