Ana SayfaKariyerGrup Mülakatı Nedir?

Grup Mülakatı Nedir?

Grup Mülakatı Nedir? Başvuru Yaptığınız İş Yeri Sizden Grup Mülakatına Katılmanız Gerektiğini Söyleyebilir! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Grup Mülakatı Nedir?

Bir iş yerine başvuruda bulunmak için cv hazırlayıp gönderdiniz. Mülakat için görüşme randevusu tarihini de aldınız. Kariyer planlaması yaparken hayatınızda başvuru yaptığınız ve mülakata çağrıldığınız birçok iş alanı olacaktır. Başvuru yaptığınız iş yeri sizden grup mülakatına katılmanız gerektiğini söyleyebilir. İlk kez bir grup mülakatına gireceksiniz bu sizin gözünüzü korkutabilir. Belki daha önce böyle bir deneyim yaşamış ve kötü tecrübe sahibi olmuş insanlardan dinledikleriniz sizi biraz endişelendirebilir. Böyle bir görüşmeye gidecekseniz bu konu hakkında biraz bilgi edinmekte fayda vardır.

Grup mülakatı adından da anlaşılacağı üzere birden fazla adayın yetkinliklerini ve becerisini göstereceği ve bunun gözlemleneceği görüşmelerdir. Çok fazla başvuru yapılan pozisyonlar için düşünülmüş mülakat tipidir. Aynı anda birden fazla adayın bulunduğu bu görüşmede doğru adayın seçileceği bir tekniktir.

Grup Mülakatında Kaç Kişi Olur?

Grup Mülakatı Nedir? - Bankacıyım

Grup mülakatında ortalama 10 aday yer almaktadır. Belirli bir plan dahilinde çerçevenin dışına çıkmadan, kendi aralarında tartışmalarını sağlayarak liderlik özelliği baskın adayların öne çıkmasını sağlamak ve adayların özelliklerini yakından gözlemleyebilmek hedeflenir. Uzmanlar tarafından daha önceden hazırlanan konularla, adayların fikir tartışmalarında bulunmaları istenir. Özellikle liderlik vasfı gerektiren pozisyonlar için grup mülakatı uygulanmaktadır.

Grup Mülakatlarında Neler Olur?

Mülakatta soru ve vaka çalışmaları gibi araçlarla adayların tartışma yapması beklenir. Bu durumda konuya iyice adapte olup, fikirlerinizi doğru bir şekilde savunmanızın önemi çok büyüktür. Grup mülakatında ve vaka tartışmalarında, adaylara verilen tartışma süresi de kritik bir önem taşır. Bu süreyi iyi kullanıp yeteneğini göstermelidir. Başta ikna kabiliyeti olmak üzere, sorumluluk alma becerisi, ekip çalışmasına uygunluğu gibi iş hayatında son derece önemli olan yetenekleri değerlendiriliyor.

Grup Mülakatlarına Nasıl Gidilmelidir?

Grup Mülakatı Nedir? - Bankacıyım

Kariyerinizde yapacağınız, kendi içinizdekini ortaya çıkarabilen sizi diğerlerinden ayıran artı özelliklerinizle başarıyla üstesinden gelebilirsiniz. Grup mülakatında; doğru zamanda tartışmaya katılın, zamanınızı iyi kullanıp değerlendirin. Gitmeden önce ön hazırlık yapın, mülakat sırasında insan kaynakları uzmanıyla göz temasında bulunmaya dikkat edin, özgüveninizi onlara hissettirin.

İlk izlenimin çok önemli olduğu mülakat ve grup mülakatlarında giyiminize de özen göstermeli, iş görüşmesine uygun kıyafetleri tercih etmelisiniz. Abartısız, temiz ve düzgün bir giyim size puan kazandıracaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.