Ana SayfaKariyerBize Kendinden Bahset Sorusuna Ne Yanıt Vermelisin?

Bize Kendinden Bahset Sorusuna Ne Yanıt Vermelisin?

Bize Kendinden Bahset Sorusuna Ne Yanıt Vermelisin? Araştırmanızı İyi Yapın! Etkileyeceğiniz Noktayı İyi Seçin! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mülakat sorularında en önemli olan bu soru, zamanınızı iyi kullanıp en temel dikkat çekici özelliklerinizi anlatacağınız kilit bir sorudur. Başvuru yapan adaya sorulan bu açık uçlu soruya verilecek cevaplar mülakatın gidişatını olumlu olumsuz gideceği hakkında sinyaller verecektir. İşveren adayın bu soruya vereceği anlatımla onun doğru kişi olup olmadığını anlayacaktır. Kariyerinizde istediğiniz hedefe yürürken gireceğiniz çoğu mülakatta, size yöneltilecek olan bu soruyla karşılaşmadan önce bir bocalama yaşamamak için dersinize çalışmalısınız. Gideceğiniz adımları doğru bir şekilde takip ederseniz kendinden emin bir aday olarak kendinizi karşı tarafa sunmakta güçlük çekmezsiniz. Bu adımlar nelerdir:

Araştırmanızı İyi Yapın

Bize Kendinden Bahset Sorusuna Ne Yanıt Vermelisin? - Bankacıyım

Teknik beceriler ve kültürel uyum bileşenleri, işe alımlarda karar verilirken başvurulan ikilidir. Başvuru yaptığınız sitede iş yerinin özellikleri, beklentilerini öğreneceğiniz kısımları da gözden geçirin. Mülakatı yapacak kişinin ne aradığı sorusunun cevabı hakkında sizin de genel bir fikriniz olacağından nasıl cevaplar vermeniz gerektiğini bilebilirsiniz.

Etkileyeceğiniz Noktayı İyi Seçin

Bize Kendinden Bahset Sorusuna Ne Yanıt Vermelisin? - Bankacıyım

Görüşme yapacağınız kişinin aklında kalmak ve doğru bir tercih yaptığına inandırmak için kendinizi iyi sunun. Yapamayacağınız vaatlerde bulunup zamanınızı harcamayın, bu eforu güçlü olduğunuzu bildiğiniz özellikleri anlatırken kullanın.

Kendi Hikayenizi Oluşturun

Bize Kendinden Bahset Sorusuna Ne Yanıt Vermelisin? - Bankacıyım

Önceki iki aşamayı da anlayıp özümsedikten sonra sıra kendi hikayenizi oluşturma kısmına gelmiş olur. Önce hikayenizin planını oluşturun sunacağınız delilleri bir çatı altında toplayın. Her hazırladığınız sorunun karşılığını nedenleriyle sunun, topladığınız delilleri açıklayın. Seçtiğiniz konu başlığında ne kadar becerikli ve istekli olduğunuzu belli edin. Bu konu hakkında neler yapabileceğinizi ve fikirlerinizi anlatın.

Hikayenizi Ustaca Karşı Tarafa Sunun

Hikayenizi anlatırken kronolojik bir sırayla anlatmaya özen gösterin. Cevaplarınız da özgeçmişinizle örtüşmüş olacaktır. Paylaşmak istediğiniz maddelerin sayısını vererek her birini akılda kalacak şekilde kelimelerle mülakat yapan kişiye anlatın. Akılcı pratik ve öğrenmeye hevesli oluşunuzu onlara iyice belli etmiş olun. Anlatımınızın sonunda başvuru yapmış olduğunuz pozisyon için doğru kişi olduğunuzu, deneyiminiz ve yeteneklerinizle başarılı bir performans sergileyecek bir çalışan olacağınızı vurgulayın. Böylelikle bu mülakattan kazançlı olarak çıkabilir, istediğiniz işe kavuşabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.