Ana SayfaKariyerElon Musk: Yetenekleriniz Diplomadan Daha Önemli!

Elon Musk: Yetenekleriniz Diplomadan Daha Önemli!

Elon Musk: Yetenekleriniz Diplomadan Daha Önemli! Diplomaların Ne Kadar Önemsendiğinin Bazı Kanıtları! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Başarılı bir eğitim hayatınız oldu ve sonunda hayal ettiğiniz üniversiteye kabul edildiniz. Artık bundan sonraki hedefiniz de diplomanızı alarak kariyer dünyasına dalış yapmak olacaktır. Mezun oldunuz ve diplomanız da deyim yerindeyse kapı gibi avucunuzun içinde. Doğru tercih yaptığınız yeteneklerinize uygun başarılı olacağınıza inandığınız bölümü bitirip, kariyer planlamanızda diplomanızla iş başvurusunda bulunup iş hayatına atılmayı düşünüyorsunuz. Çünkü güvendiğiniz ve sahip olduğunuz bir diplomanız var artık.

Ünlü girişimci ve yatırımcı olan Elon Musk, diplomanın çok önemli olduğunu savunan ve bu konuda aşırı titiz davranan firmalara sakin olmaları mesajını vermiştir. Musk diplomanın kendimizi gösterebileceğimiz, yeteneklerimizi sergileyebileceğimiz iş hayatına geçiş yapabilmek için önemli bir araç olduğunu kabul etse de inanılmaz işleri yapabilmede ön kabul olmadığını söylemektedir.

Diplomaların Ne Kadar Önemsendiğinin Bazı Kanıtları

Elon Musk: Yetenekleriniz Diplomadan Daha Önemli! - Bankacıyım

Bazen çok büyük başarılara imza atmak diploma olmadan da yapılabiliyor. Musk teknoloji dünyasında büyük işler yapmış ve ünü dünyaca bilinen insanları örnek göstermiştir. Bill Gates, Steve Jobs gibi isimler üniversiteden mezun olamamışlardır. Dolayısıyla; diploma, bazen büyük başarılara eşlik edemeyebiliyor. Yakın zamanda yapılan bir inceleme sonucu gösteriyor ki şirketler işe kabul ettikleri diploma sahibi olmayan, yetenekleriyle performans gösteren çalışanlarının pozisyonu için diploma peşine koşuyorlar. Bir nevi diploma enflasyonu da diyebileceğimiz bu durum yetenek için de bütçe ayrılmadığını gösteriyor.

Diploma Sahibi Olmadan da Kendini Geliştirme Yolları

Elon Musk: Yetenekleriniz Diplomadan Daha Önemli! - Bankacıyım

Şirketler işe alımlarında istedikleri becerilere sahip olan diploma sahibi kişilere öncelik verip zaman kazansa da bu durum maliyeti yüksek bir tablo ortaya çıkartıyor. Yetenek sahibi kişilerin başvuruları dikkate alınmayıp elendiklerinde daha kısa ve kolay yapılacak işler güç bir hale gelebiliyor. Diploma sahibi olan bir çalışana çok daha fazla para ödeyerek mali olarak da açılmış oluyorlar.

Elon Musk’ın diplomayla ilgili gençlere de mesajı olmuştur. Okulundan mezun olmak isteyen öğrencilerin tüm enerjilerini notlara harcamamalarını, asıl önemli olabilecek ayrıntıyı gözden kaçırmamalarını, yalnız diploma için çalışmamalarını özetlediği bu mesaj dikkate alınmalıdır. Becerilerin insanın kariyeri boyunca gelişmeye açık olduğu gerçeği diplomadan daha önemlidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.