Ana SayfaKariyerSkype ile İş Görüşmesi mi Yapacaksınız?

Skype ile İş Görüşmesi mi Yapacaksınız?

Skype ile İş Görüşmesi mi Yapacaksınız? Teknik Hazırlıklarınızı Gözden Geçirip Kontrol Edin! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Skype görüşmesi tam olarak yüz yüze görüşme olmayan, telefon ile mülakat gibi fazla sınırlayıcılığı bulunmayan online yapılan görüşmelerdir. Günümüzde artık bu tip bir görüşme talep eden firmalar da vardır. Kariyer şansı için cazip iş ilanı veren bir firma ile böyle bir görüşme gerçekleşebilir. Şehir dışından veya yurtdışından başvuru yapan adaylarla yüz yüze görüşme yapma şansı sağlar. Görüşmelerin ilk ayağı buradan yapılmış olup zamandan ve yol masrafı yapmamanızdan kazanç sağlar. Daha önce Skype ile görüşme yapmamış olabilirsiniz. Bu kolay gibi gözüken görüşme şeklinin de öğrenilmesi gereken püf noktaları vardır. Ekran karşısında kendini iyi hissedip kendini ifade edebilmek için daha önceden pratik yapmak gerekebilir. Deneyiminiz yoksa bazı yol gösterici tariflere ihtiyacınız var demektir.

Teknik Hazırlıklarınızı Gözden Geçirip Kontrol Edin

Skype ile İş Görüşmesi mi Yapacaksınız? - Bankacıyım

Skype dendiğinde ilk önce aklınıza görüntülü konuşma gelmesi çok doğaldır fakat telefon aracılığıyla da görüşme yapılabilir. Eğer görüntülü konuşma yaparak bir görüşme gerçekleştirecekseniz öncelikle bir kullanıcı adı oluşturup profilinizi yüklemelisiniz. İnternetinizin bağlantısını kontrol etmeli, kamerada, kulaklıkta bir sıkıntı olup olmadığına bakmalısınız. Teknik bir aksaklıkla karşılaşmamak için bu kontrolleri yapmalısınız.

Kontrolün Sizde Olduğu Kendi Mekanınızı Yaratın

Skype ile İş Görüşmesi mi Yapacaksınız? - Bankacıyım

Kendinizi en rahat etmek isteyeceğiniz bir ortam, iş görüşmeniz için de konfor sağlayacaktır. Bu görüşme görüntülü olacağından önceden ortamınıza çeki düzen verip kontrolü sağlamalısınız. Etrafınızdaki dikkat dağıtacak unsurlar ortadan kaldırılmalıdır. Telefonunuzu uçak moduna alarak herhangi bir aramaya mahal vermeyeceğiniz bu tedbir aklınızı karıştırmayacaktır. Eğer bir ev ortamında olacaksa görüşmeniz, saatini çevrenizdeki yakınlarınıza bildirip sürpriz misafirliklerle karşılaşmamış olursunuz. Evde bulunan bir yakınız varsa kibarca onu odanızın dışında tutunuz. Çok ışıklı bir ortam ise ekrandan karşı tarafa yansıyabilir, perdelerinizi kontrol edin. Yanınıza cv’nizi ve bir bardak suyunuzu alın, görüşmeye hazır olun.

Kıyafetinizi Özenle Seçin

Skype ile İş Görüşmesi mi Yapacaksınız? - Bankacıyım

Her ne kadar yan yana gerçek bir görüşme olmasa da giyiminiz ilk göze çarpan etmenlerden biridir. Oturarak gerçekleştirilecek bu görüşme şeklinde çok dikkat etmediğiniz kılık kıyafetiniz, ayağa kalkmanız gereken bir durumda göze çarpacaktır. Tüm bunlara açık kapı bırakmamak için resmi bir kıyafet giymek en doğrusu olacaktır. Ciddiyeti ve karşındakine saygıyı ifade eder.

Görüşmenizi Doğru Bir Şekilde Sonlandırın

Bir işverenle görüşme yapmak, arkadaşınızla sohbet ettiğiniz gibi olmayacağı için görüşme bitiminde resmiyetinizi bozmadan iyi temennilerde bulunup görüşmenizi sonlandırın. Kameranızı ve mikrofonu kapattığınızdan iyice emin olun.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.