Ana SayfaKariyerStajyerlerin Ön Plana Çıkmalarının 13 Yöntemi!

Stajyerlerin Ön Plana Çıkmalarının 13 Yöntemi!

Stajyerlerin Ön Plana Çıkmalarının 13 Yöntemi! Stajyer Olarak Atılacağınız İş Alanında Yeteneklerinizi Geliştirecektir! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Okulunun son senesinde olan öğrencilerin ya da artık mezun olmuşların kariyerlerine başlangıç için ilk adımı oluşturan staj sürekli takip edilmesi gereken bir konudur. Kariyer hedeflerinin belirlendiği, iş tecrübesi için fayda sağlayacak staj, deneyim ve tecrübe kazandıracak bir yoldur. Staj yapmak için erkenden yola koyulmak size zamandan tasarruf etme avantajı sağlayacaktır. Değerlendireceğiniz staj programlarında edineceğiniz bilgi birikiminin de daha sonraki profesyonel iş hayatınızda ve kariyer planlamasında katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.

Stajyer olarak atılacağınız iş alanında yeteneklerinizi geliştirmek, daha çok insan tanımak ve size iş fırsatları sunabilecek profesyonel insanlarla tanışma fırsatları yakalama şansını bulabileceksiniz. Bu yakalayacağınız fırsatlarla kendinizi tanıtma olanağı bulup kaliteli çalışma ortamı sunan büyük firmalarda görev alabilirsiniz. Stajyer olarak gireceğiniz yerde, çalışma performansınızla göz doldurup size gelen teklifle kalıcı olma şansı da yakalayabilirsiniz.

Stajyerlerin Ön Plana Çıkmalarının 13 Yöntemi! - Bankacıyım

İş dünyasının gerçeklerini yakından tanıyarak ilerde çalışmak istediğiniz alan hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Önemli olan da edindiğiniz tecrübeleri pratiğe döküp ve kullanabilmek, iş dünyasında sağlam adımlarla ilerleyebilmektir. Bu yola çıkarken yapmanız gereken, size ışık tutacak yöntemler vardır. Bunları dikkate almalı ve ona göre davranabilirsiniz. Bu yöntemler nelermiş bir göz atalım:

Stajyerlerin Ön Plana Çıkmalarının 13 Yöntemi!

  1. İlk iş gününden önce dersine iyi çalış. Stajyer olarak başlayacağın şirket hakkında öğrendiğin bilgileri tekrar gözden geçirip hafızanı tazeleyebilirsin. Bu da seni kendinden emin hissettirir.
  2. İşveren yöneticiden ilham alarak ofis ortamında nasıl giyileceğini anlamaya çalış. Temiz düzgün bir giyim tarzı önce kendine, sonra çalıştığın işe saygını gösterir. İyi giyinen bir stajyer olarak bilinmek de en az çalışmanız kadar dikkat çekecek unsurlardandır.
  3. Staj yaptığın yeri gerçek iş yerin gibi kabullenip çalış, işini ciddiye alırsan, yöneticin de seni ciddiye alacaktır.
  4. Her zaman yedekçi bir zihniyete ol, ofisinde bulunduracağın temiz bir kravat ya da topuklu bir ayakkabı aniden gelişecek bir toplantıda hayatını kurtarabilir.
  5. Çalıştığın pozisyonda kalıcı da devam edebilme şansın olacağı için iş arkadaşlarını daha yakından tanıyıp sosyalleşebilirsin.
  6. Öğrenmeye açık biri olduğunu belli etmek için, soru soran, merak eden biri ol.
  7. Becerilerini geliştirmek ve daha fazlasını katmak için iş arkadaşlarından yardım al.
  8. Stajına devam ettiğin süre boyunca kaliteli ilişkiler kur. Yeteneğinin farkına varabilecek, etkin insanlarla temasta bulun.
  9. Yorucu ve çaba gerektiren stajyerlikte görevini layığıyla yapmaya çalış. İddianı saygını bozmadan göstermeye çalış.
  10. Gelecekte yapacağın iş başvuruları için kendi performansını sık sık gözden geçirip değerlendir.
  11. Riskli gibi gözükse de şirketi yakından tanıyan ve bulunduğu ortama hayran olan iş arkadaşınla ya da yöneticinle, ona soru sormak için bir öğlen yemeğine çık. Bu da seni kıdemli kişilerden yeni bir şeyler öğrenmeye hevesli biri olduğunu gösterecektir.
  12. Zamanını iyi kullanmaya çalış ve bunu güzel değerlendir.
  13. Farklı iletişim ve düşünce tarzlarına sahip şirketler vardır. Esnek olmayı başarıp, fırsatları değerlendir.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.