Ana SayfaKariyerSteve Jobs Hakkında 11 İlginç Bilgi!

Steve Jobs Hakkında 11 İlginç Bilgi!

Steve Jobs Hakkında 11 İlginç Bilgi! Steven Paul Jobs’un Hayatını İncelediğimizde; Sıra Dışı Bir Yaşam Görüyoruz! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Farklı ve özgün kişiliğiyle, yaptıklarıyla, söylemleriyle inanılmaz başarılı hayatıyla, dünyaya kendini tanıtan Steven Paul Jobs’un hayatını incelediğimizde; sıra dışı bir yaşam, mücadele ve adını duyurduğu görkemli kariyeriyle karşılaşıyoruz. Apple markasının kurucularından olan Jobs’ın, bize sunduğu dünya teknoloji devi markasını yaratmadan önceki zamanlarına kadar geçen süre, ondan çok şey öğrenip ve belki de cesaretleneceğimiz hayat hikayesiyle dolu. Kariyer planlaması yaparken belki de bize farklı bir bakış açısı sağlayabilecek olan Steve Jobs’ın hayatının, dışardan görünen ve görünmeyen yüzüyle tanışmış olacaksınız.

1955 yılında doğan yönetici, evlatlık olarak verilmiş, biyolojik babası tarafından istenmemiştir. Liseden sonra Reed Üniversitesi’ne kabul edilmiş, daha sonra okulu bırakıp bir dönem gitmemiştir. Arkadaşlarının yurtlarında yerlerde yatıp, boş şişeleri sattıktan sonra kazandığı parayla karnını doyurmuştur. O sıralarda derslere dışardan katılıp, daha sonra öğretim hayatına devam etmiştir. O zaman öğrendiği teknik bilgiler ilerde iş hayatında çok işine yarayacaktır. Kaçak girdiği derslerden birinde öğrendiği “Kaligrafi” tekniği daha sonra hayata geçireceği projede “İyi ki o derse kaçak girmişim” dedirtmiştir.

Çalıştığı Atari firmasında kendisine verilen devre kartı tasarlama görevinde, pek fazla bilgisi olmadığı için arkadaşı Wozniak’a teklif götürmüş, bu işi yapması karşılığında parayı bölüşeceğini söylemiş, aldığı ücret 5000 dolar olduğu halde, arkadaşına 350 dolar ödeyerek sadece 700 dolar kazandığını dile getirmiştir.

1976 yılında aralarına Ronald Wayne’i de alarak, Jobs ve Wozniak Apple firmasını kurmuşlardır. Steve Jobs’ın büyük çabalarla, emeklerle kariyerini en zirveye taşıyan hayatı da böylelikle başlamış olup ünü dünyaya yayılmıştır. 2011 yılında hayatını pankreas kanseri yüzünden kaybeden Jobs, kariyer planlaması yaparken sizi kendinize hatırlatacaktır. Steve Jobs denince akla marka ismiyle gelse de hakkında bilmediğiniz on ilginç bilgiyi de merak edebilirsiniz.

Steve Jobs Hakkında 11 İlginç Bilgi!

  1. Üçüncü sınıfa gittiğinde sınıfın içine yılanları salmış ve okulunda bomba patlattığını itiraf ederek bir baş belası olduğunu açıklamıştır.
  2. Kendi özel arabasına hiçbir zaman plaka taktırmamış, aracını öyle kullanmaya devam etmiştir.
  3. Aracını devamlı engelli park alanına park etmiştir.
  4. Steve Jobs mavi kot pantolon ve siyah boğazlı kazak ve spor ayakkabı kombiniyle kendi stilini belirlemiş, belki 100’den fazla bulundurduğu bu giyecekler, onun günlük üniforması olmuştur.
  5. Hijyen takıntısı olan Jobs, çalışma saatlerini akşama aldırmıştır ve asla banyo yapmaz, ofisinde çıplak ayakla gezmiştir.
  6. Meyve yemeyi çok seven Jobs, en sevdiği meyve olan elmanın şirketinin ismi olması en büyük etken olmuştur.
  7. Kısır olduğunu açıklayarak babası olduğu reddeden Steve Paul Jobs’un, ilk çocuğu olan Lisa adındaki kızın, yıllar sonra babası olduğu ortaya çıktı.
  8. Hiçbir et türünü tüketmeyen ünlü ceo, eşi gibi sıkı bir vejateryan beslenme tarzı seçmiştir.
  9. Ünlü bir hippi sanatçısıyla birlikteyken Bob Dylan için terkedilmiştir.
  10. Özel hayatını gözler önüne sermeyen Jobs, bir dönem belli sebeplerden dolayı uyuşturucu kullanmıştır.
  11. Belli bir dönem yılda sadece 1 dolar maaş kazanmıştır.1997 yılına kadar bu böyle devam etmiştir.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.