Ana SayfaKariyerAraştırmalara Göre Geleceğin Meslekleri!

Araştırmalara Göre Geleceğin Meslekleri!

Araştırmalara Göre Geleceğin Meslekleri! Yapay Zeka Uzmanlığı! Yapay Organ Geliştiriciliği! Aktüerya Uzmanlığı! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş alanlarında da değişiklik olmaya başladı. Dünya değişiyor ve eskiden insan gücü ile çalışılan çoğu iş şimdi şekil değiştirmeye başladı. Fizik gücünün yerini zihin gücünün alacağı zamanlar çok yakında.  Bu yolda ilerleme söz konusu olacağından, daha detaylı zamana yetişebilmek adına yeni meslek gruplarının doğması da olasıdır. Ve bu meslek grupları gelecek zaman zarfında Dünya’ya ciddi fayda sağlayacak olmasının yanında meslekleri icra edenlerin de ciddi maddi kazançlar sağlamasına sebep olacaktır. Değer kazanacak geleceğin mesleklerini merak edebilirsiniz, bu mesleklerin neler olduğuna bir bakalım.

Yapay Zeka Uzmanlığı

Araştırmalara Göre Geleceğin Meslekleri! - Bankacıyım

Microsoft’un kurucusu olan dünyanın en zengin kişilerinden Bill Gates gençlere; kariyerlerinin temellerini atarken, yapay zeka üzerine kurmalarını ve bu yönde inşa etmelerini tavsiye etmektedir. Gelişmiş Asya ülkeleri de Amerika gibi yapay zeka üzerine yoğunlaşıp geliştirmek için bütçe ayırmaktadır. Bu alanda kariyeriniz için sunulan olanaklardan yararlanıp kariyerinizi inşa edebilirsiniz.

Yapay Organ Geliştiriciliği

Araştırmalara Göre Geleceğin Meslekleri! - Bankacıyım

Hayati önem taşıyan, işlevlerini kaybetmeye başlayan ya da kaybetmiş organların laboratuvar ortamında üretilen yeni organlarla değiştirilmesine denir. Kusursuz bir şekilde yeniden oluşturulan bu organları yapay organ geliştiricileri değiştirmektedir. Geleceğin mesleği olarak inanılmaz önem taşıyan kariyerinizde zirve yapacağınız bir meslek olabilir.

Aktüerya Uzmanlığı

Araştırmalara Göre Geleceğin Meslekleri! - Bankacıyım

Aktüerya bilimcileri insanların ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi durumlarında ve bunun yanı sıra mal varlığını etkileyecek olan hırsızlık, yangın, kaza, sel ve deprem gibi aniden oluşabilecek durumlar için risk analizi yapar. Yaşanan olayların finansal etkilerini gidermek için güvenlik önlemi olan programlar hazırlar. Gelecek yıllarda da finans sektörünün önü oldukça açık gözüküyor. Kurumlar riskle karşı karşıya gelebilir ve risk çok değişik şekillerde oluşabilir.  Riski ölçen aktüerler toplum için önem teşkil eden ekonomik koşulların daha verimli olması için iyileştirme planı yapan, önemli katkıları olan kişilerdir. Aktüer uzmanlarının oluşturduğu risk programlarının dikkate alınması gerekir zira ekonomide sorunlar yaşanabilir.

Veri Güvenliği Uzmanlığı

Araştırmalara Göre Geleceğin Meslekleri! - Bankacıyım

Teknolojinin ilerlemesiyle inanılmaz değişimler geçiren çağımızda artık daha aktif olduğumuz sanal bir dünya var. Bu mecrada başımıza istemediğimiz durumlar gelebiliyor. Siber saldırı dediğimiz bu olaylara karşı veri güvenliği uzmanları devreye giriyor. Hangi tip bilgilerin gizleneceğini tespit edip çözüm buluyorlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.