Ana SayfaKariyer1 Dakikalık Sabah Rutinleri ile Güne Harika Başlayabilirsiniz!

1 Dakikalık Sabah Rutinleri ile Güne Harika Başlayabilirsiniz!

1 Dakikalık Sabah Rutinleri ile Güne Harika Başlayabilirsiniz! Mutlaka Su İçin! Nefes Alıp Verme Teknikleri Deneyin! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çoğumuz sabah erkenden kalkıp, işe gitmek için hazırlık yapıyoruz. Her gün yaptığımız bu eylemler bir süre sonra kendini tekrar etmeye başlıyor. Kimi zamanda çalan alarmı kapatıp biraz daha kestiriyoruz. Ya da hiç yerimizden kalkmadan telefona göz gezdirip sosyal medyada oyalanabiliyoruz. Bir bakmışsınız işe gitme vakti gelip çatmış. Aslında anlamadan kendinizi yormuş oluyor, veriminizi azalıyor. Böylelikle koca bir iş gününü cansız, yorgun geçirmiş oluyorsunuz. Kariyer planınızın içinde tek düze giden bir iş hayatı istemezsiniz. O halde bu rutini biraz değiştirin.

Hayatınıza biraz çeki düzen verip kendinize iyi gelebilecek rutinler uygulayabilirsiniz. Uyandığınızda yapacağınız 1 dakikalık sabah ritüelleri emin olun size iyi gelecektir. Peki neler yapabiliriz?

Mutlaka Su İçin

1 Dakikalık Sabah Rutinleri ile Güne Harika Başlayabilirsiniz! - Bankacıyım

Sabah kalktığınızda uyuşuk ve bitkin vücudunuzu ayıltmak için bir bardak soğuk su için. Nefes almanızı soluklanmanızı sağlayacaktır. İçtiğiniz suyun size enerji hissi vereceğine emin olabilirsiniz.

Nefes Alıp Verme Teknikleri Deneyin

1 Dakikalık Sabah Rutinleri ile Güne Harika Başlayabilirsiniz! - Bankacıyım

4-7-8 nefes tekniği yapılması çok basit bir tekniktir. Bunu her yerde deneyebilirsiniz. Doğal bir sakinleştirici gibidir. Burundan sessiz bir şekilde nefes alıp, ağızdan nefesi sesli vermeyle olur. Tıpkı bir mumu üflerken yaptığımız gibi.

Kendinize İlham Verecek Sihirli Bir Sözcük Oluşturun

Dediğimiz gibi iş hayatının temposunda her sabah alarm çalar ve günlük hayat başlamış olur. Motive olmak için gözünüzü açtığında kendinize olumlu bir şeyler söyleyin. Agresif geçireceğiniz bir iş günü kariyerinizde belki kötü, başarısız geçireceğiniz bir duruma sebep olabilir. İşinizde daha iyi olacağınızı, ekibinizle başarılı işlere imza atacağınızı söyleyin. Sizi performans olarak harekete geçirecektir.

Notlar Alın

1 Dakikalık Sabah Rutinleri ile Güne Harika Başlayabilirsiniz! - Bankacıyım

Size ait bir not defteri belirleyin. Kalktığınızda derin bir nefes aldıktan sonra yaşadığınız hayatta şükür ettiğiniz şeyleri not edin. Her gün bu rutini tekrar ettirin. Sonra yazdıklarınızı sesli okuyun. Duymak da motive edici olacaktır.

Kısa Kısa Egzersizler Yapın

1 Dakikalık Sabah Rutinleri ile Güne Harika Başlayabilirsiniz! - Bankacıyım

Yapacağınız kısacık bedensel egzersizler size oldukça fayda sağlayacaktır. Çok yorucu olmayan basit egzersizlerle zihninizi ve bedeninizi canlandırın. Sağlıklı olma hissi uyandıracak, moralinizi ve keyfinizi yerine getirecektir. Dolayısıyla içinizde ve bedeninizde oluşan olumlu değişiklik iş yaşamınızda da etkisini gösterebilir,  verimli bir gün geçirirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.