Ana SayfaKariyerLinkedinde Cv Oluştururken 6 Önemli Kriter!

Linkedinde Cv Oluştururken 6 Önemli Kriter!

Linkedinde Cv Oluştururken 6 Önemli Kriter! Profil Resminizi İyi Seçin! Profil Sloganınızı Yazın! Detaylar İçin…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

500 milyon kayıtlı kullanıcısı olan Linkedin dünya çapında artmaya devam etmektedir. Uzmanların sizi fark etmeleri ve dikkatlerini çekmek için bu platformda rakiplerinizi ekarte etmeniz gerekmektedir. Bir hayli katılım olan bu sahada uygulanacak yöntemler vardır.6 adımda bu yöntemler neler olduğunu ve profilinizi nasıl daha iyi hale getirebileceğinizi öğreten kriterleri öğrenmelisiniz. Kariyeriniz için çok istediğiniz bir iş iyi hazırlanmamış bir profil yüzünden uzman kişilerin gözlerinden kaçmasına sebep olabilir.

Profil Resminizi İyi Seçin

Cv’nizin profil kısmında çok şirin bulduğunuz kedi ve köpek fotoğraflarını bulunduramazsınız. Sektörünüz seyahat üzerine ise profilinizde tatil fotoğrafı olması çok doğal bir durum olur. Peki ya değilse? Bu tip fotoğraflar Linkedin profilinde gözükmesine gerek olmayan fotoğraflardır. Kaliteli bir fotoğraf için profesyonel şartlarda çekilmiş olanı tercih etmelisiniz. Profil fotoğrafınızı belli bir süre geçtikten sonra güncelleyin. Samimi ve özgüven sahibi olduğunuzu yansıtan bir profil fotoğrafı koyun. Çok ciddi gözükmeyin.

Profil Sloganınızı Yazın

Linkedinde Cv Oluştururken 6 Önemli Kriter! - Bankacıyım

Kendinizi göstermek için bu alanı amacına uygun olarak kullanın. Bir slogan olarak anahtar kelimenizi iyi seçin. Bu alanı kariyer hedeflerinizi öncelik göstererek kullanın sonrasında seçtiğiniz anahtar kelimelerle pekiştirin.

LinkedIn Açıklamanızı Oluşturun

Fotoğraf ve slogandan sonra işe alım yapacak olan uzmanların en çok dikkat ettiği sizin hakkında ilk intibahın oluşacağı kısımdır. Birkaç tane anahtar kelime seçin bunlar daha önce kullandığınız anahtar kelimeler de olabilir. Yazınızı bu kelimeleri baz alarak oluşturun. Hedefinizdeki kariyerden ve bu hedeflere nasıl ulaşmayı planladığınızı anlatın.

Becerilerinizi Linkedin’de Sergileyin

Temel gereklilik olan becerilerin dışında başvuru yaptığınız alanla ilgili rütbeniz varsa ve bunu da ek olarak iliştirdiyseniz işverenin adayları arasına girebilirsiniz. Linkedin profilinizi oluştururken en çok aranan terimleri kullanabilmemizi sağlar.  Yazmaya başladığınızdan itibaren bu akıllı teknoloji popülaritesi yüksek olan becerileri size öneri olarak sunar. Üstelik profilinizi tamamlarken en çok aranan terimleri kullanmanızı sağlar.

Tavsiye Verin ve Alın

LinkedIn’ de tamamladığınız profilinizin kalitesi çok önemlidir. Linkedin tavsiyelerinin profilinize güvenilirlik kazandırmak açısından çok faydası dokunacaktır. Paylaştığınız tavsiyeler işe alım uzmanlarının önceden ya da şu anda çalıştığınız işte kişisel ilişkilerinizin nasıl olduğunu bakış açınızdan değerlendirebilir.

Gruplara Katılın

Etkileşim gruplarından bazılarında aktif bir üye olmanız işinizdeki uzmanlığınızı yansıtacaktı. Kuracağınız size uygun bağlantılar için açacağınız kapının anahtarı olabilir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.