Ana SayfaKariyerYetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri!

Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri!

Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri! Yetkinlik Göstergesi Neler Olabilir? Temel Yeterliliği Ölçen Bazı Sorular Nelerdir? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde çok kullanılan bu mülakat, işe alınacak olan adayların becerilerinin ve yetkinlik derecelerinin tespit edilip alınacakları pozisyon için yeterli donanıma sahip olup olmadıklarının test edildiği mülakat şeklidir. Alacakları görevlerde nasıl hareket edecekleri, karşılaştıkları sorunla başa çıkma becerileri hakkında bilgi toplamayı sağlar. Kariyerlerinin herhangi bir evresinde bu mülakatla karşılaşacak olan adayların bu konu hakkında bilgi edinmesi gerekir. Yetkinlik bazlı mülakatta uygulanabilecek teknik rotayı öğrenmekte fayda vardır.

Yetkinlik Çerçevesinin Belirlenmesi

İşveren, herhangi bir rol için, gereken yetkinlik derecelerini belirleyip aradığı adayda; liderlik gücü, karar verebilme becerisi, takım çalışmasına uygun olması, risk alabilme yeteneğini ölçebileceği yöntemler belirleyebilir.

Yetkinlik Göstergesi Neler Olabilir?

Adayın hangi yetkinlik özelliklerini olduğunu bilemeyen işverenler mülakatta soracakları sorular neticesinde hangi özelliklere sahip olmaları konusunda fikir sahibi olurlar. Karar verme aşamasında çok şey netleşmiş olacak etkili bir destek sağlayacaktır. Adayların cevaplarında güçlü ve eksik yönleri görebilme şansı yakalayan işveren onların alacakları görevde ne kadar başarılı ve başarısız olabileceklerini tahmin edebileceklerdir.

Temel Yeterliliği Ölçen Bazı Sorular Nelerdir?

Bireysel Yeterlilikler

Bu yeterlilik özellikleri; esneklik, hızlı karar verebilme yetisi, bilgi donanımı, kararlılık ve risk almadır. Tipik sorulabilecek soru da adayın yaptığı bir işte fikrine karşı çıkan birileri olduğunda, nasıl tepki verdiği sorusudur.

Yönetimsel Yeterlilikler

Adayların diğer kişilerin sorumluluğunu alabilme, liderlik özelliği varsa bunu nasıl kullandıkları, stratejik düşünebilme kabiliyeti gibi yeterlilik özellikleridir. Adaya bir hedefe ulaşmak için grubu yönetmesi halinde tecrübelerinden bahseder mi sorusu yöneltilir.

Analitik Yeterlilikler

Adayın analitik becerileri, problem çözme becerisi karar verme yeteneği gibi özeliklerdir. Bu yeterlilik özelliklerinin adayda bulunup bulunmadığını öğrenmek için adaya sorulan soru, herhangi bir problem çıktığında çözmek için farklı bir bakış açısıyla irdeleyip yeni bir yaklaşım meydana getirmesi durumunda nelerden faydalanacağıdır.

Kişisel Yeterlilikler

Adayda liderlik vasfının bulunup bulunmadığı, kişisel becerilerini, takım çalışmasındaki uyumunu kapsayan özellikleridir. İnsanların beraber çalışmalarını gerektiren bir durumda neler yapabileceği nasıl bir yön izleyeceği sorusunun cevabı istenir.

İşverenler bu mülakatlarda adaya gerçeği yansıtmaları için yaşamış oldukları deneyim ve tecrübelere dayanarak cevap vermelerini istemelidir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.