Ana SayfaKariyer2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Hakkında Merak Edilenler!

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Hakkında Merak Edilenler!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üniversitede eğitim hayatını Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü tercih ederek devam etmek isteyen adayları için bölüm hakkında genel bilgiler ve 2 yıllık MYO hakkında akıllarındaki soru işaretlerini bu haberimizle giderebilirsiniz.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir?

Öncelikli konu olarak bankacılık ve sigortacılık bölümü nedir? sorusuna yanıt arayan öğrenciler için şu ifadeleri belirtebiliriz. Bankacılık okumak tam karşılığı ile gelecek dönemde bir banka personeli olmak için bu yönde eğitim almak anlamına gelmektedir. Bankacılık ürünleri, bankacılık işlemleri, bankaların bölümleri ve birimleri gibi temel bankacılık bilgisine sahip birer mezun aday olarak gönül rahatlığı ile banka iş ilanlarına başvuruda bulunmaktadırlar.

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Eğitim süresince diğer derslerin yanı sıra, bankacılık ve sigortacılık bölümü dersleri ile kendine donanım katan öğrenci adaylar, mezun olduktan sonra birer bankacı, sigortacı olarak görev alabilecekleri gibi, lisans tamamlama yaparak farklı alanlara da yönelebilmektedirler. Günümüzde pek çok banka 2 yıllık bankacılık mezunu adaylar ile de çalışmaktadır. Bankaların düzenlediği banka sınavlarına da ayrıca davet alabilmektedirler.

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Eğitim Süreleri ve Dersleri

Yerleştirme sonuçları ardından çoğu aday gerek aileden gerekse çevreden aldıkları olumlu ve olumsuz tepkiler üzerinde düşünmekte ve bir çok soru işaretinin yanıtını kendi içerisinde aramaktadır. Bunlardan ilk akla geleni ise; bankacılık ve sigortacılık bölümü kazananlar gelecekte ne iş yapabilir? Ya da bir başka deyişle, bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunu ne iş yapar?

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü kazananlar genel olarak gelecekte banka ile veya sigorta şirketleri ile çalışır ve bu hepimizce bu şekilde kabul edilir. Ancak bilinenin aksine Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları farklı alanlara da yönelebilmektedirler.

Türkiye şartlarında Finans Kuruluşları açısından baktığımızda sadece bankacılık ve banka iş olanakları değil bir çok farklı alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Bu kuruluşlara başvurularınızı bölümünüz adı altında değil, standart bir 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunu olarak da yapabiliyor olacaksınız. Ayrıca sadece Finans kurumları ile de sınırlı kalmayan iş olanakları diğer sektörde bulunan ve Bankacılık ve sigortacılık bölümü gibi ayrıca 2 yıllık bölümlerden mezun olan adayları istihdam edebilmektedir.

Bankacılık ve sigortacılık bölümü kazananlar, genel olarak bu soru işaretleri ile başederken ayrıca bankacılık kazandım, bankacılık okunur mu? bankacılık ve sigortacılık okunur mu gibi bilgileri de araştırmaktadır. Evet bankacılık okunur ve eğer kendinizi gerekli donanımlarla pekiştirirseniz gelecekte hayal ettiğiniz yerlerde olmanız o kadar zor görünmüyor. Bankacı olma hayali ile başvuruda bulunan adaylar için bankacılık bölümleri okunabilir. Eğitim süreçlerinden sonra iş bulabileceğiniz sağlam bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Okunur Mu?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunları, ilk iş deneyimini alt kademelerden başlayarak, ilerleterek kısa sürede kariyer rotasını kendisi çizer. Bugün kıdemli bankacıları irdelediğinizde mutlaka bankaların çok farklı departman ve birimlerinde görev almış olduğunu ve bugünlere gelirken yaşadığı bankacılık kariyer serüvenlerini görebilirsiniz. Bu bankacılarda kendi dönemlerinde mutlaka bankacılık ve sigortacılık bölümü okunur mu? gibi sorularla haşır neşir olmuşlardır ancak şuanda kıdemli birer bankacı olarak belki de kariyerlerinin zirvesine tırmanmış bulunmaktadırlar.

2 yıllık bankacılık bölümü mezunu adaylara yönelik bankalar farklı banka iş ilanları yayınlayabilmektedir.

  • Çağrı Merkezi,
  • Şube satış,
  • Genel müdürlükte asistanlık,
  • Banka gişe ve benzeri gibi birimler bankacılık mezunları için aslında biçilmiş kaftandır.

2 yıllık mezun alan bankalar bu bölümlere yerleştirdikleri, adayların kişisel başarılarını takip ederek, terfi olanakları dahilinde farklı pozisyonlara geçiş yapmalarına olanak tanımaktadır.

Bankacılık myo mezunları, bankacılık ve sigortacılık mezunu ayrımı yapılmaksızın bankalarca istihdam edilen personel her daim aynı haklara sahip olmakta ve bankacı kimliği taşımaktadır.

Bankacılık sigortacılık bölümü mezunu iş olanakları, özel bankalar da olduğu gibi kamu bankaları olarak nitelendirdiğimiz;

Dönemsel olarak yapılan kamu bankaları sınavlarına dahil olmak için başvuran adaylar, mezun oldukları eğitim seviyesi için ayrılmış olan sınavlara girerek başarılı sonuçları neticesinde bankalara yerleştirilmektedir. Özel bankaların aksine kamu bankaları yine belli dönemlerde KPSS şartı ve puan şartı arayarak da personel alabilmektedir.

2 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Okuduktan Sonra Üst Programlara Geçmek Mümkün mü?

Günümüzde bankacılık MYO mezunları, iş hayatına başlamadan DGS ile 4 yıllık lisans tamamlayabilmektedir. Üniversitelerin;

  • İşletme,
  • İktisat,
  • Maliye,
  • Muhasebe,
  • Bankacılık,
  • Uluslararası Ekonomi gibi birçok dalında örgün eğitim alarak veya açık öğretim fakültelerinde sadece sınavlara girerek Lisans tamamlayabilirler.

Böylelikle, bankacılık kazandım okumalı mıyım? gibi sorularınız için çok fazla düşünmenize de gerek kalmamış olacaktır.

  • Bankacılık sigortacılık bölümü,
  • Bankacılık ve sigortacılık bölümü nedir,
  • Bankacılık ve sigortacılık bölümü iş alanları,
  • Bankacılık ve sigortacılık bölümü kazananlar,
  • Bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunu ne iş yapar,
  • Bankacılık kazandım,
  • Bankacılık okunur mu,
  • Bankacılık ve sigortacılık okunur mu?
  • Bankacılık iş alanları,
  • 2 yıllık bankacılık,
  • 2 yıllık mezun alan bankalar,
  • Bankacılık myo mezunları iş arayışı sorularınız için bankaciyim.net’i takip edebilir, sosyal medya hesaplarımız üzerinden aklınıza takılan diğer sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.