Ana SayfaKariyerMülakat Sorusu: Sizi Benzersiz Kılan Şey Ne?

Mülakat Sorusu: Sizi Benzersiz Kılan Şey Ne?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bir işe başvurduğunuzda, becerilerinizin ve kişilik özelliklerinizin çoğunun aynı pozisyon için başvuran diğer adaylarla örtüşmesi iyi bir şanstır. Aynı zamanda, kesinlikle sahip olduğunuz deneyimler ve yetenekler vardır.

Sizi alanınızdaki diğer profesyonellerden ayıran şeyi belirlemek için, işverenler popüler röportaj sorusunu “Sizi benzersiz yapan şey nedir?” diye sorabilir.

Bu fırsatı, pozisyona en uygun hale getiren ilgili nitelikleri genişletmek için kullanın. Dürüst ve bilgilendirici bir cevap hazırlayarak, işverenin kuruluşuna getireceğiniz değerli varlıkları tanımasına yardımcı olabilirsiniz.

“Sizi benzersiz yapan şey nedir?” sorusunu nasıl yanıtlayacağınızı belirlemenize yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları ve örnekler.

Sizi Benzersiz Yapan Şey Nedir? Sorusu ile İstenen Cevaplar Nelerdir?

Mülakat Sorusu: Sizi Benzersiz Kılan Şey Ne? - Bankacıyım

İşverenler bu soruyu, pozisyon için hangi yeteneklerin veya niteliklerin sizi diğer adaylardan ayıran özellik olduğunu belirlemek için sıklıkla ekler. Başka bir deyişle, pozisyon için neredeyse aynı beceri setlerine sahip düzinelerce profesyonel başvurduysa, neden sizi işe alsınlar?

İşverenlerin bu soruyu sormasının ikinci bir nedeni, kendiniz için neye değer verdiğinizi anlamaktır. Cevabınızda vurguladığınız şeyler, üzerinde sürekli olarak geliştirmek için çalıştığınız kritik güçler de olabilir. İşveren, özgeçmişinize veya başvurunuza dahil etmeyeceğiniz istisnai güçlü yönleri veya becerileri arıyor, ancak aynı zamanda işinizi iyi yapmanıza da yardımcı oluyor.

Sizi Bu Soruya Hazırlamak için İpuçları

Mülakat Sorusu: Sizi Benzersiz Kılan Şey Ne? - Bankacıyım

Sizi diğer tüm adaylardan ayıran bir özellik belirlemeye çalışmak yerine, işe almanın neden işverene fayda sağlayacağınıza odaklanın. Diğer adayları bilmediğiniz için, cevabınızı bunlarla ilgili olarak düşünmek zor olabilir.

En alakalı, benzersiz özelliklerinizi belirlemenize yardımcı olması için yapabileceğiniz işte 4 şey!

İşverenin Neyi Değerli Bulabileceğini Düşünün

Mülakat Sorusu: Sizi Benzersiz Kılan Şey Ne? - Bankacıyım

İşverenler, iş hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak bir perspektif, beceri seti veya yetenek getirecek adaylar ister. İş tanımını dikkatlice gözden geçirmek için zaman ayırın ve işverenin yeni çalışanın karşılayacağını umduğu belirli hedefler hakkında bilgi arayın, sonra bu ihtiyaçlara uygun sahip olduğunuz güçlü yönleri belirleyin.

Örneğin, bir ekip yönetimi pozisyonu için başvuruyorsanız ve iş tanımı şirketin departmanlar arası iletişimi kolaylaştırma yönündeki çabalarını vurgularsa, insanları ortak bir hedef etrafında bir araya getirme ve bir grup ortamında disk oluşturma yeteneğinizi paylaşabilirsiniz.

Geçmişinize ve Önceki Deneyimlerinize Bakın

Önceki pozisyonlarda başarılı olduğunuz zamanları veya işvereniniz tarafından övgüyle ya da ödüllendirildiğiniz zamanları düşünün. Tanınmak için ne yaptınız? Hangi özellikler ve yetenekler başarıya ulaşmanıza yardımcı oldu? Başardığınız şey, muhtemelen diğer işverenlerin yeni bir çalışanda takdir edeceği bir şeydir.

Örneğin, yetenekli bir satış uzmanı, mutsuz müşterileri idare etme veya kayıp hesapları geri alma konusunda deneyime sahip olabilir. Bu durumda, benzersiz yetenekleri, birileri mutsuz olduğunda algılama yetenekleri olabilir ve endişelerini dağıtmak ve ele almak için bir stratejiyi hızla harekete geçirebilir.

En Çok Beğenilen Özelliklerinizi Keşfedin

Önceki çalışma arkadaşlarınızın ve ailenizin sizde beğendiği özellikler tarafından vurgulanan güçlü yönleri göz önünde bulundurun. Ardından, kişiliğinizin bu yönlerini mükemmelleştirmek için uygulayabileceğiniz yolları arayın.

Örneğin, diğer insanların sabırlı ve kendini adamış olduğunuzu fark ettiğini varsayalım. Bu durumda, sabrınızın yüksek stres senaryolarında nasıl sakin kalmanıza ve toplanmanıza nasıl izin verdiğini veya dış baskılara veya aksaklıklara rağmen hedeflere ulaşma kararlılığınızı paylaşabilirsiniz.

Unutmayın: Eşsiz Olmak Zorunda Değilsiniz!

“Eşsiz” kelimesinin aklınızı karıştırmasına veya korkutmasına izin vermeyin. İşverenler ilginç beceriler ararken, duydukları herhangi bir cevaba benzemeyen bir şey paylaşmanızı beklemezler – özellikle de işle ilgili değilse.

Örneğin, bir müşteri hizmeti pozisyonuna başvuruyorsanız, işveren muhtemelen benzersiz becerilerinizi duymakla ilgilenmez.

İpucu: Güçlü yönlerinizi vurgulayan bir arkadaşınızdan veya yönetici geribildirimi aldıysanız, bunu yanıtınıza ekleyebilirsiniz. Bu, sahip olduğunuzu iddia ettiğiniz özellikler için daha fazla kanıt sağlayabilir.

Herhangi bir mülakat sorusunu cevaplarken, mümkün olduğunca ayrıntıları veya gerçek hayat senaryolarını kullanın. Yeteneklerinizi örneklerle ne kadar iyi gösterirseniz, cevabınız o kadar unutulmaz ve güvenilir olur.

“Sizi  Neyin Benzersiz Kıldığını Bize Anlatın” Nasıl Cevaplanır? (Örneklerle)

“Sizi benzersiz yapan şey nedir?” Sorusunu nasıl yanıtlayacağınıza karar vermenize yardımcı olacak birkaç örnek yanıt:

“Doğal olarak etkin bir şekilde organize olma yeteneğim beni eşsiz kılıyor. Bir idari asistan olarak önceki görevimde, ofis tedarik dolabını kategoriye göre yeniden düzenlemek için bir plan hazırladım. Eşyaların bulunması daha kolay olduğu için, daha az sipariş verdik ve yıldan yıla ofis malzemelerinden %30 tasarruf ettik.”

“Beni benzersiz kılan, insanlarla kolayca empati kurma ve ilişki kurma yeteneğim. Bu yetenek, yeni hesaplar oluşturmaktan sorumlu bir hesap yöneticisi olarak önceki görevimde bana yardımcı oldu. Zorlukları hızlı bir şekilde tanımlayabildiğim ve anlayabildiğim için, her ikisi de beni kotamı tutarlı bir şekilde aşmam için sürükleyen güven ve ilişki kurabildim.”

“Beni benzersiz kılan, dört yıllık perakende tecrübem. Müşterilerin sorularını, geri bildirimlerini ve şikayetlerini ele alan ilk elden deneyimim olduğu için müşterilerin ne istediğini biliyorum. Pazarlama yoluyla olumlu bir tüketici deneyimi yaratmak için ne gerektiğini biliyorum.”

Herkesin açık pozisyon için ideal bir aday olmasını sağlayan özel bir şeye sahiptir. Eşsiz güçlü yönlerinizi belirleyerek ve görüşmenizden önce konuşma metinlerinizi oluşturarak, neden işe uygun olduğunuzu bildirmeye hazır olabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.