Ana SayfaKariyerİş Görüşmesinin İyi Geçtiğinin 8 İşareti!

İş Görüşmesinin İyi Geçtiğinin 8 İşareti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Aşağıdaki ipuçları, mülakat sırasında olumlu bir izlenim bıraktığınızı gösterebilir:

  • Konuşmanız beklenenden uzun sürdü
  • Beklenenden daha fazla kişiyle tanıştın
  • Ne kadar erken başlayabileceğini soruyorlar
  • Başka iş fırsatları düşünüp düşünmediğinizi soruyorlar
  • İşveren heyecanlı görünüyor
  • Ekip hakkında konuşmaya başlarlar
  • Mülakatı belirli detaylarla bitiriyorlar
  • İşveren sizinle tekrar konuşmak istediklerini söylüyor

Eğer iş görüşmeniz iyi geçtiyse bu 8 maddeden herhangi biri ya da birkaçı gerçekleşebilir. Şimdi daha detaylı inceleyelim.

Konuşmanız Beklenenden Uzun Sürdü

İş Görüşmesinin İyi Geçtiğinin 8 İşareti! - Bankacıyım

Zaman sınırını aşan bir mülakat, işvereninizin özellikle söylemek istediklerinizle ilgilendiğinin bir göstergesi olabilir. Örneğin, ilk video veya telefon görüşmelerinin tamamlanması genellikle yaklaşık 30 dakika sürer. İşveren standart sorularının ötesine geçerse, bu iş için doğru aday olduğunuzu düşündükleri anlamına gelebilir. Çalışma geçmişiniz, işle ilgili beceriler ve önceki pozisyonlara nasıl geldiğinizi gösteren deneyimlerinizle ilgili ayrıntıları paylaşmaya hazır olun.

Beklenenden Daha Fazla Kişiyle Tanıştın

İş Görüşmesinin İyi Geçtiğinin 8 İşareti! - Bankacıyım

 

İlk yüz yüze görüşmeniz olduğunda ve başka bir görüşme yapmak üzere geri arandığınızda, potansiyel işvereniniz size ne bekleyebileceğinizle ilgili kısa bir açıklama verecektir. Onlarla ve takımdaki diğer birkaç kişiyle buluşacağınızı size bildirebilirler. İçeri girip bahsettikleri herkesle tanışırsanız, bu muhtemelen diğer herkese nasıl uyacağınızı görmekle ilgilendikleri anlamına gelir. Bununla birlikte, sizi ilk başta tanışmadığınız insanlarla tanıştırırlarsa sizden etkilendikleri anlamına gelebilir.

Ne Kadar Erken Başlayabileceğini Soruyorlar

İşvereniniz pozisyona ne kadar hızlı başlayabileceğinizi sorduğunda iyiye işarettir. Bu özellikle, olumlu bir şekilde sona erdiği ve sizi gelecekte şirketlerinde bir çalışan olarak gördüklerini gösterir.

Bunu “Şu anki işinizden ne kadar sonra ayrılabilirdiniz?” veya “Bizim için tam zamanlı çalışmaya en yakın ne zaman başlayabilirsiniz?” Gibi farklı şekillerde sorularla ifade edebilirler. Onlara dürüst olun ve mevcut işvereninize ne kadar bildirimde bulunmanız gerektiğini söyleyin, çünkü her zaman mümkün olan en iyi koşullarda bir iş bırakmalısınız.

Başka İş Fırsatları Düşünüp Düşünmediğinizi Soruyorlar

İş Görüşmesinin İyi Geçtiğinin 8 İşareti! - Bankacıyım

Bazen işverenler iş arama sürecinin nasıl gittiğini veya başka şirketlerle görüşüp görüşme yapıp yapmadığınızı sorar. Bu soru genellikle mülakatınızın başarısı hakkında size bir ipucu verebilir. İşveren sizi bir rakibe kaptırmamak için hangi teklifi yapacağınızı hesaplıyor olabilir. Ayrıca ne tür bir rekabetle karşı karşıya olduklarını görmeye çalışıyor olabilirler.

Bu sorunun şansınız için ne anlama geldiği genellikle zamanlamasına bağlıdır. Görüşmeciniz bunu çok erken soruyorsa, bu sadece sahip oldukları bir liste hakkında bir soru olabilir. Ancak, bu soruyu sonunda kadar duyarsanız, işveren sizi ekibinin bir parçası olarak düşünmeye başlayabilir ve size bir iş sunmak için hızlı hareket etmeleri gerekip gerekmediğini görmek isteyebilir.

İşveren Heyecanlı Görünüyor

İş Görüşmesinin İyi Geçtiğinin 8 İşareti! - Bankacıyım

İşveren iyi bir ruh halinde gibi görünüyorsa, bu mülakatın iyi gittiğine dair olumlu bir işaret olabilir. Mülakat devam ederken bu tutumu sürdürürlerse, şirketlerinde çalışan olabileceğinizi düşünüyorlardı. Eğer hobiler gibi kişisel konuları konuşuyorlar veya tartışıyorlarsa, sizi şirketlerinde çalışan olarak daha iyi tanımayı ve takıma nasıl uyum sağlayacağınızı hayal etmeye çalışıyor olabilirler.

Konuşmanın geleneksel mülakat sorularından, şirketlerinde neden çalışmanız gerektiği konusundaki bir tartışmaya geçtiğini fark ettiğinizde, bu genellikle iyiye işarettir. Bu, sizi pozisyon hakkında heyecanlandırmaya ve ekibe katılmaya çalıştıkları anlamına gelebilir. Emeklilik planları, tatil politikaları, spor salonu üyeliği, sağlık sigortası ve daha fazlası gibi şirketin faydaları hakkında konuşmaya başlayabilirler.

Ekip Hakkında Konuşmaya Başlarlar

Eğer mülakat sorularından pozisyonun daha canlı bir tanımına geçtiyse, bu iyi bir iş görüşmesinin bir işareti olabilir. Potansiyel iş arkadaşlarınız hakkında sizi bilgilendiriyorlarsa, şirkete nasıl uyacağınızı konumlandırmaya başlıyorlardır.

Mülakatı Belirli Detaylarla Bitiriyorlar

Mülakatın sona ermesine dikkat edin. Toplantıyı belirli bir zaman dilimiyle bitirirlerse, o zaman onlardan bir şeyler duymayı bekleyebilirsiniz. Mülakatınız size şirketin kendisi hakkında daha fazla ayrıntı vererek zamanınızı da sonuçlandırabilir.

Mülakattan ayrılırken, “Sizinle görüşmeyi sevdik ve müdürle tanışmak için tekrar gelmenizi istiyoruz” gibi bir şey duyarsanız iyiye işarettir. İsimleri ve unvanlarını listelemeye başlayabilirler; İşe alım müdürü size ne zaman telefon görüşmesi yapacağını ve kimden geleceğini söyleyebilir. Bu görüşmeden sonra hiçbir şey duymuyorsanız, işe olan ilginizi ve niteliklerinizi tekrarlamak için bir takip e-postası göndermek iyi bir fikirdir. İletişim halinde kalmak, işvereninize iş konusunda ciddi olduğunuzu hatırlatır ve uygulanabilir bir aday olarak aklınızda kalmanıza yardımcı olabilir.

Görüşmeci Sizinle Tekrar Konuşmak İstediklerini Söylüyor

İş görüşmenizin iyi gidip gitmediğini bilmenin en iyi yollarından biri, geri dönüp daha fazla insanla tanışmaktan hoşlanacaklarını söyleyerek sonuçlandırmalarıdır. Görüşmeci, CEO veya kuruluştaki diğer kilit kişilerle görüşmek için ne kadar sürede geri dönebileceğinizi sorabilir. Önümüzdeki hafta içinde geri gelmenizi istediklerini söylüyorlarsa, yakında bir karar vermek isteyebilirler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.