Ana SayfaBankacılıkHavale Nedir? Nasıl Yapılır? Hangi Saatler Aralığında, Kaç Para Ücreti Var?

Havale Nedir? Nasıl Yapılır? Hangi Saatler Aralığında, Kaç Para Ücreti Var?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankalar insanların hayatını daha kolay hale getirebilmek için birtakım uygulamalar yaparlar. Bunlardan biride Havale hizmetidir. Günümüzde en fazla kullanılan bankacılık hizmeti para transferleridir. Geçmiş dönemlerde bu işlemler için PTT ler kullanılıyorken artık daha kolay ve zahmetsiz yöntemler kullanılmaktadır. Bankalar zaman içerisinde birtakım yöntemler geliştirerek kendi müşterilerinin para transferi ve havale işlemlerini kolaylaştırmaktadırlar.

Havale nedir? Nasıl yapılır? Hangi saatler aralığında, kaç para ücreti var? Gibi sorular mobil bankacılık işlemlerini kullanan kişilerin merak ettiği ve öğrenmek istediği sorulardandır. Havale kısacası aynı bankalar arasında yapılan para transferidir. A bankasındaki bir paranın A bankasının diğer şubesine gitmesi işlemine denilir. Havale işleminin gerçekleşebilmesi için gönderici hesabın izninin olması gereklidir. Aksi taktirde havale işlemlerinin yapılması imkansızdır.

Genelde ticari iş yapan işletmelerin veya kişilerin birtakım para transferlerinde kullandıkları yöntem olan havale bankaların kendi bünyelerindeki işlemler olduğundan dolayı masrafı az olmakta aynı zamanda seri olmaktadır.

Havale Nasıl Yapılır?

Havale yapmak istediğiniz hesap ile sizin hesabınızın aynı bankada olması sizin bu işlemi kolaylıkla yapmanızı sağlayacaktır. Havale yapmak istediğiniz karşı tarafın şu bilgilerini bilmeniz gerekmektedir:

  • Adı, soyadı
  • Hesap numarası
  • İBAN numarası
  • Gönderilecek tutar

Bu bilgilerin bilinmesi halinde ister hesap numarasıyla isterseniz de İBAN bilgileriyle karşı tarafa para transferi yapabilirsiniz. Havalenizi gerek ATM kanalıyla gerekse internet bankacılığı üzerinden veya bankanın şubesinden yapabilirsiniz. Elbette internet bankacılığı sizin bir zahmete girmeden kolaylıkla bu işlemi gerçekleştirmenize olanak sağlar. İnternet bankacılığı üzerinden yapılacak havale yönteminin sizlere sunmuş olduğu bir ayrıcalıksa bu yapacağınız havalenin zamanlamasını yapabilmenizdir.

Havale İşlemleri Hangi Saatler Aralığında Yapılır?

Bankalardan karşı hesaba yapacağınız havale yöntemlerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz. Havale nedir? Nasıl yapılır? Hangi saatler aralığında, kaç paraücreti var? Gibi sorular bu işlemleri daha önce yapmamış kişilerin akıllarında soru işaretleri uyandırmaktadır. Bizler bu makalemizde sizlerin bu konularda fikir sahibi olmanızı sağlamak adına bu konuya değinmiş bulunuyoruz. Eğer ki şubeye giderek havale yapmak istiyorsanız elbette mesai saatleri içerisinde ve hafta içi bu işlemleri yapmanız gerekecektir. Fakat internet bankacılığıyla yada ATM’den bu işlemi yapmak istiyorsanız dilediğiniz saatlerde havale işlemi yapabilirsiniz. Hafta sonları haricinde karşı tarafa paranız ulaşır. Ama hafta sonu yapılan havalelerde haftanın ilk günü para transferiniz karşı hesaba ulaşır.

Havale İşlemlerinden Kaç Para Ücret Alınır?

Havale nedir? Nasıl yapılır? Hangi saatler aralığında, kaç para ücreti var? Sorularınıza yanıt olarak havalenizi ATM ve internet bankacılığı üzerinden istediğiniz zamanlarda ve cüzri rakamlarda işlem ücreti karşılığında yapabilirsiniz diyebiliriz rahatlıkla. Bankalar arasında kimi zaman işlem ücretleri farklılık gösterebilir. Ama banka kendi müşterilerine ve kendi bünyesindeki havale işlemlerinden ücret almayabilir. Bazı bankalarsa çok küçük tutarlarda ücret kesintisi yapabilirler. Genelde 5 TL yi geçmeyen rakamlarda olmaktadır. Bu ücrette genelde bankaların şubesinden yapılan havale işlemlerinde uygulanmaktadır. ATM veya diğer bankacılık hizmetlerinden yapılan havale işlemlerinde hiçbir ücret alınmadığından daha çok havale yapacak kişiler tarafından internet bankacılığı tercih edilmektedir.

Kaynak: https://www.bankalar.org/havale-ucretleri/

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.