Ana SayfaKredilerDar Gelirliye 6 Ay Ödemesiz 10 Bin TL Destek Başvuruları Başladı!

Dar Gelirliye 6 Ay Ödemesiz 10 Bin TL Destek Başvuruları Başladı!

Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki adımlara bir yenisi daha eklendiği belirtildi.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamındaki adımlara bir yenisi daha eklendiği belirtildi.

Geliri 5 Bin Liradan Az Olan 10 Bin Lira Kredi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla dar gelirli vatandaşları sevindirdi. Albayrak, devlet tarafından uygulamaya alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı olarak adlandırılan adımlar kapsamında vatandaşların temel ihtiyaçları konusunda destek sağlamaya devam ettiklerini açıkladı. Bu destekler kapsamında üç büyük kamu bankası tarafından ayılık geliri 5 bin liradan az olan tüm vatandaşlara Temel İhtiyaç Desteği adlı kredinin sağlanacağını duyurdu. Desteğe katılan bankaların Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olduğu açıklandı. Kredi başvuruları

Temel İhtiyaç Desteği Detayları Açıklandı

Ekonomik İstikrar Kalkanı dahilinde hayata geçirilen Temel İhtiyaç Desteği ile orta ve düşük gelir seviyesindeki vatandaşların gıda harcamaları, kira, doğalgaz, su ev elektrik gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amaçlandı. Hane halkı gelirinin 5 bin liranın altında olan vatandaşlar bu kredi desteğine başvuru yapabiliyorlar. Kredi sağlayıcı bankalar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank olarak belirlendi. Üç büyük kamu bankasına bireysel ihtiyaç kredisi başvurusu yapan kişiler en fazla 10 bin liralık kredi alabiliyorlar.

Temel İhtiyaç Desteği Şartları Nelerdir?

Kredinin vadesi 36 ay, ilk 6 ayı geri ödemesiz olarak belirlendi. 6 aydan sonraki 30 ay boyunca eşit taksit ödemesi yapılacak. Kredinin 10.000 TL – 7.500 TL – 5.000 TL seçenekleri bulunuyor.

Temel İhtiyaç Desteği’nden yararlanan vatandaşlar 10 bin lira almaları halinde 6 ay geri ödemesiz dönemden sonraki 30 ay boyunca 376 lira kredi taksiti ödeyecekler.

7.500 lira ve 5.000 lira kredi kullanan kişiler de 6 ay kredi taksiti ödemiyorlar.

7.500 liralık kredi başvurusu yapan ve destekten yararlananlar son 30 ayda aylık 282 TL, 5.000 liralık kredi başvurusu yapanlar da aylık 188 lira kredi taksiti ödemesi yapacaklar.

Temel İhtiyaç Desteği Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Temel İhtiyaç Desteği adındaki bireysel ihtiyaç kredisi için başvurular 1 Nisan 2020 Çarşamba günü başlıyor. Müşteriler bahsi geçen bankalardan sadece birine başvuru yapabilecekler. Türkiye’de uygulanmakta olan sağlık önlemleri kapsamında kredi başvuruları için mümkün olduğunca banka şubelerine gidilmemesi, internet şubeler ve mobil uygulamalar aracılığıyla online kredi başvurusu yapılması istendi. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından başvurular kabul edilmeye başlandıktan sonra talepler toplanmaya başlanacak. Kredi kullandırılması uygun görülen vatandaşların hesaplarına kredi tutarları aktarılacak. Müşteriler kredi tutarlarını bankların ATM’lerinden çekebilecekler.

Ziraat Bankası İhtiyaç Destek Kredisi Başvuruları Başladı!

Ziraat Bankası’nın resmi internet sitesinde 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle ihtiyaç destek kredisi başvuruları başladı.

Sabit 36 ay vadeli olarak tercih edilebilen ihtiyaç kredisi için ayın hangi günü ödeme yapacağınız sorusuna da siz yanıt veriyorsunuz. Sadece TC kimlik numarası, cep telefonu numarası girerek başvuru yapabileceğiniz Ziraat ihtiyaç destek kredisi için KGF teminatı kontrolü yapıldıktan sonra ihtiyaç krediniz onaylandıktan sonra Ziraat Bankası hesabınıza aynı gün içerisinde aktarılıyor.

Ziraat Bankası İhtiyaç Destek Kredisi’nden faydalanmak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Bu bağlantı sizi bankanın resmi internet sitesinde yer alan kredi başvuru formu ekranına götürmektedir.

Kredi Başvuru Formu: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi

Vakıfbank İhtiyaç Destek Kredisi Başvuruları Başladı!

Vakıfbank resmi internet sitesi üzerinden 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında KGF teminatlı ihtiyaç destek kredisi için başvuruları almaya başladığını duyurdu.

Aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRI yazıp 5724’e sms göndererek kredi başvurusu yapılmasına olanak sağlayan Vakıfbank, ihtiyaç destek kredisi için aylık faiz oranını %0,49 olarak açıkladı.

Kredi hakkında detaylı bilgi için: https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=3822&Exc=4285

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

3 YORUMLAR

  1. 01.04.2020 tarihinde 10 bin tl lik tmel ihtiyac destek kıredisine basvurdum hala aciklanmadı sebebi ne acaba ya evet yada hayir desinler beklemekten sikildim artik

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.