Ana SayfaGündemVakıfbank Katar’da Lisans Alan İlk Banka Oldu!

Vakıfbank Katar’da Lisans Alan İlk Banka Oldu!

Vakıfbank’ın Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi’ne yaptığı lisans başvurusu onaylandı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıfbank’a Katar’dan Bankacılık Lisansı

Vakıfbank tarafından Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesine yapılan bankacılık lisansı başvurusunun onaylandığı açıklandı. Vakıfbank bu onayı yaptığı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Açıklamada Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in görüşlerine de yer verildi. Üstünsalih, Vakıfbank’ın bu onayla Katar’da bankacılık lisansı sahibi olan ilk ve tek Türk bankası olduğunu bildirdi. banka olarak amaçlarının koronavirüs salgınından sonra Çin’e de lisans başvurusu yapmak ve en kısa zamanda Çin’de de faaliyetlere başlamak olduğunu söyledi.

“Tüm Başvurular Olumlu Sonuçlandı”

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada Katar’ın bulunduğu bölgede giderek daha güçlü bir finans merkezi olmaya devam ettiği, Vakıfbank’ın Katar’da bankacılık lisansı başvurusu yaparak onay alan ilk ve tek Türk bankası olduğu bilgisi paylaşıldı. Açıklamada görüş bildiren Abdi Serdar Üstünsalih, VakıfBank Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda yurtdışındaki faaliyetlerin genişletilmesinin hedeflendiğini söyledi. Katar’da ve Çin’de temsilcilik açmak gibi planlarının olduğunu, bu yönlü başvuruları Katar’a yaptıklarını ve olumlu sonuç aldıklarını açıkladı. Vakıfbank’ın bu onayla Katar’da bankacılık lisansına sahip olduğunu bildirdi. salgından sonra Çin için de gerekli başvuruların yapılacağını belirterek bir an önce bu ülkede de faaliyetlerine başlamak istediklerini söyledi.

“Yurtdışı Faaliyetlerimizi Artırıyoruz”

Üstünsalih, Vakıfbank’ın şube ağına New York, Bahreyn ve Erbil’in de dahil odluğunu, ayrıca Vakıfbank International AG adlı iştiraklerinin genel merkezinin de Viyana’da olduğunu da söyledi. Katar’da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk bankası olma unvanını alan Vakıfbank’ın yurtdışı faaliyetlerinin artırılacağının bilgisini de verdi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.