Ana SayfaGündemING Türkiye Araştırdı! Kadınların Yüzde 53’ü Sporda Cesaretli!

ING Türkiye Araştırdı! Kadınların Yüzde 53’ü Sporda Cesaretli!

ING Türkiye tarafından yapılan Spor ve Toplumsal Cinsiyet Araştırması’nın sonuçları belli oldu.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Spor ve Toplumsal Cinsiyet Araştırması Sonuçlandı

ING Türkiye, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir araştırma yaptı. Spor ve Toplumsal Cinsiyet Araştırması’na katılan kadınlardan yüzde 53’lük bölümü koşul ve şart olmaksızın her sporu yapabileceklerini belirtti. ING Türkiye tarafından bir açıklama yapılarak araştırma ve sonuçları hakkında bilgiler verildi. Açıklamada yüzde 53’lük bölümünü tüm sporları yapabileceğini belirtirken, geriye kalan bölümdeki kadınların ise spor konusunda cesaretli olmadıklarının ortaya çıktığı belirtildi.

“Kadınların Yüzde 47’si Spor Alanlarında Cesaretsiz”

ING Türkiye, Spor ve Toplumsal Cinsiyet Araştırması hakkında yaptığı açıklamada ankete katılan kişiler arasında olan kadınların yüzde 53’ünün her spor dalını koşulsuz ve şartsız yapabileceğini belirttiği, ancak geriye kalan bölümün çok cesaretli olmadığının görüldüğü bildirildi. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 47’lik bölümü bazı spor dallarını yapmak için bazı özelliklere sahip olunması gerektiğini düşünüyor. Katılımcı erkeklerin yüzde 36’lık bölümü de bu konuda aynı fikirde. Araştırmaya katılanlara kendileri için hangi spor dalının uygun olduğunu düşündükleri de soruldu.

Her İki Cinsiyete de Uygun Sporlar da Soruldu

ING Türkiye anketi katılımcısı kadınların yüzde 21’i kendileri için vücut şekillerine uygun sporları yapabileceklerini, yüzde 16’sı yapacakları sporun ağır olmaması gerektiğini söyledi. Yüzde 5’lik bölüm de yapacağı sporun estetik olmasını tercih ettiğini belirtti. Araştırma soruları arasında hangi spor dalının, kadınlara ve erkeklere uygun olduğuyla ilgili soru da vardı. Cevaplardan her iki cinsiyete uygun olan sporlar yüzde 99’luk oranla yüzme, yüzde 98 oranla kayak ve yüzde 97 oranla tenis ve atletizm olarak çıktı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.