Ana SayfaGündemYapı Kredi Bankası 880 Milyon Dolar Kaynak Sağladı!

Yapı Kredi Bankası 880 Milyon Dolar Kaynak Sağladı!

Yapı Kredi Bankası yurtdışı piyasalarından toplam 880 milyon dolarlık kaynak sağladı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sendikasyon Kredisine 36 Banka Katıldı

Yapı Kredi Bankası tarafından 18 farklı ülkeden olmak üzere 36 bankanın dahil olduğu 780 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağlandı. Yapı Kredi Bankası ayrıca 100 milyon dolarlık kredi de EBRD kısa adıyla bilinen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan aldı. Böylece Banka tarafından toplamda 880 milyon dolarlık yeni kaynak sağlanmış oldu. Yapı Kredi tarafından yazılı bir açıklama yapılara yeni kaynaklar sağlandığı haber verildi ve detaylar paylaşıldı. Açıklamada Yapı Kredi Bankası Üst Düzey Yöneticisi Gökhan Erün’de fikir bildirdi.

İhracatın Finansmanında Kullanılacak

Yapı Kredi Bankası’nın yazılı açıklamasında 18 ülke ve 36 farklı bankanın katılımıyla sağlana sendikasyon kredisi işleminin başarıyla tamamlandığı, toplam tutarının iki farklı döviz türünden olmak üzere 780 milyon dolar olduğu, bu kredinin yurtiçinde ihracatın finanse edilmesi için kullanılacağı bildirildi. Ayrıca EBRD ile imzalanan kredi sözleşmesine göre de vadesi 367 gün olan 100 milyon dolara daha yurtiçi piyasalara aktarılacak. Bu kredinin orta ve küçük ölçekli işletmelerin nakit ihtiyaçları için kullandırılacağı belirtildi. Yapı Kredi’nin yurtdışı kredi sözleşmesinde akerdeon özelliği bulunuyor. Bu sayede 27 Mayıs 2020 tarihine kadar sendikasyon kredisine yeni katılımcılar dahil olabiliyor.

Şu Ana Kadar Sağlanan En Yüksek Katılım

Yapı Kredi Bankası CEO’su Gökhan Erün açıklamasında kornavirüs salgınından dolayı tüm dünyanın ekonomik etkilerinde altında olduğunu, ancak bu şartlara rağmen Yapı Kredi’nin 2020 yılının en yüksek katılım sayısına ulaşan bir sendikasyon kredisi sağladığını söyledi. Banka olarak Türkiye’nin ve toplumun yanında olmaya bu zor günlerde de devam edeceklerini de ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.