Ana SayfaKredilerNeden Kredi Alamıyorum Sorusuna Verilecek 9 Cevap

Neden Kredi Alamıyorum Sorusuna Verilecek 9 Cevap

Kredi başvurusu yaparken bu şartlar en ince detayına kadar inceleniyor. Fakat bazı zamanlarda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Böyle bir tablo ile karşılaştığımız zamanda da, kredi başvurularımızın onaylanmadığını görürüz. Peki, kredi başvurularının onaylanmamasının sebepleri nelerdir? Hangi detayı eksik bıraktığımız için, kredi başvurumuz onaylanmıyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bazen büyük bazense de küçük miktarlardaki ek bakiyeler, her zaman için kurtarıcı niteliğinde olabilmektedir. Yaşam standartlarını belirli bir noktaya getirmek adına, her zaman başvurulan ilk öncelik genellikle kredi başvuruları oluyor. Belirli bir miktarı, üzerine ek koyularak ilerleyen dönemlerde geri ödemek kaydıyla çekilen bakiyeler, kredi olarak nitelendiriliyor.

Neden Kredi Alamıyorum Sorusuna Verilecek 9 Cevap
Neden Kredi Alamıyorum Sorusuna Verilecek 9 Cevap

Neden Kredi Alamıyorum?

Elbette ki her bankanın kendine ait bir faizi, belirli şartları bulunuyor. Bu bağlamda da kredi başvurusu yaparken bu şartlar en ince detayına kadar inceleniyor. Fakat bazı zamanlarda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Böyle bir tablo ile karşılaştığımız zamanda da, kredi başvurularımızın onaylanmadığını görürüz. Peki, kredi başvurularının onaylanmamasının sebepleri nelerdir? Hangi detayı eksik bıraktığımız için, kredi başvurumuz onaylanmıyor?

Güncel kredileri pratik bir şekilde incelemek için krediler kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kredi Notunuz Yeterli Mi?

Kredi Notunuz Yeterli Mi?
Kredi Notunuz Yeterli Mi?

Kredi başvuruları sırasında, muhtemelen her banka ilk olarak müşterilerinin kredi notlarına bakıyor. Kredi notu yetersiz olduğu taktirde, olumsuz bir geri dönüş ile karşı karşıya kalmamız son derece muhtemeldir. Peki kredi notları neye göre belirleniyor?

Kredi notları, başvurduğunuz veya diğer bankalar ile olan geçmiş dönem çalışmalarınızın baz alınarak ortaya çıktığı bir puandır. 0’dan başlayarak 1900’e kadar giden notlar, bankaların kredi başvuruları sırasında ilk olarak göz önüne aldığı unsurdur.

 Kredi puanı 1 ile 699 arasında olan müşterilerin başvuru yanıtı muhtemelen olumsuz olacaktır. Çünkü bu grup, kredi kullanma ihtimalinin çok düşük ve riskin de en yüksek olduğu seviyelerde bir puana sahiptir.

Bankalar, ağırlıklı olarak 1100 ve üzeri kredi puanını baz almaya başladı. 1100 ile 1500 arasında bir puana sahip olan kredi müşterisi, gelire bağlı olarak bir meblağ teklifi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu puanın üstündekiler ise, hayal ettikleri tutara banka tarafından kavuşturuluyor.

Sigorta Süreniz Yeterli Olmayabilir

Sigorta Süreniz Yeterli Olmayabilir
Sigorta Süreniz Yeterli Olmayabilir

Kredi çekmek adına, bankaların çalıştığınız işyerlerinde ödenen sigorta süresine de dikkat ettiğini bilmeniz gerekmektedir. Asgari 3 ay olarak düzenli olarak yatırılan sigorta primleri, olumlu bir yanıt ile karşılaşmanız için yeterli olabilir. Bazı bankalar, bu süreci 6 aya da uzatabilmektedir. Dolayısıyla, kredi başvurunuz sırasında sigorta primlerinizin yatış düzeni de büyük bir öneme sahiptir.

Kredi talebinde bulunacak olan esnaf ve tüketicilerin Bağ-Kur primleri için de belirli bir düzen gerekmektedir. Birçok banka, Bağ-Kur süresi bağlamında 3 sene şartı aramaktadır. Bu nedenle Bağ-Kur primlerinin dökümü de son derece düzenli olmalıdır. Emekliler için ise herhangi bir sigorta şartı aranmamaktadır.

Yasal Takibe Düştünüz Mü?

Yasal Takibe Düştünüz Mü?
Yasal Takibe Düştünüz Mü?

Neden kredi alamıyorum sorusuna verilecek yanıtlardan bir tanesi kredi notu durumudur. Bankalara kredi almak için başvuran bireyler, farklı bankalar da dahil olmak üzere birçok kurum ile çalışabilir. Bu durum, son derece doğal bir süreçtir. Fakat, tüm bankalar dahil olmak üzere herhangi bir kuruluş ile yasal bağlamda anlaşmazlığa düştüğünüz taktirde, sorun yaşamanız son derece muhtemeldir. Yasal takip sürecine maruz kalan bireylerin özellikle yakın dönemlerdeki kredi talepleri muhtemelen reddedilecektir. Yasal kayıt, kredi puan raporunda 5 sene boyunca yer almaktadır. Dolayısıyla, bu süre zarfında puanı düzeltmeye yönelik bir iş hayatını oturtmanız, puanınızı hızla yükseltmeye katkı sağlayacaktır.

Belgeleriniz Tam Mı?

Belgeleriniz Tam Mı?
Belgeleriniz Tam Mı?

Kredi talebi sırasında, bankaya elbette ki bazı belge ve detaylar aktarmanız şarttır. Faturalar, gelir belgeleri ve tapu gibi evraklar, bankaların öncelikli olarak talep ettiği belgeler arasında sayılmaktadır. Eğer kredi başvurunuz sırasında bu belgelerin herhangi birini eksik teslim ettiğiniz taktirde, sürecin olumlu bir şekilde devam etmesi son derece zordur. Aynı zamanda eski dönemlere ait belgeler ilettiğiniz taktirde de, banka müşterilerinden yeni belgeler talep edebilir.

Gelir Durumunuz Şartları Karşılıyor Mu?

Gelir Durumunuz Şartları Karşılıyor Mu?
Gelir Durumunuz Şartları Karşılıyor Mu?

Neden kredi alamıyorum sorusunu sormadan önce gelir durumunuzu gözden geçirmeniz gerekiyor ve kredi çekeceğiniz miktarın da gelir durumunuz ile orantılı olması gerekiyor. Elbette ki farklı nedenlerden dolayı kredi başvurusu yapıyor olabilirsiniz. Fakat birçok başvuruda, her zaman için öncelik gelir durumuna verilmektedir. BDDK merkezli olarak alınan kararla beraber, bireylerin aylık toplam kazancının sadece bir bölümü kadarına kredi veriliyor. Dolayısıyla, başvurunuzun reddinde bu unsur da önemli bir yer kaplamış olabilir.

Konut Kredisi İçin Yapı İzniniz Var Mı?

Konut Kredisi İçin Yapı İzniniz Var Mı?
Konut Kredisi İçin Yapı İzniniz Var Mı?

Özellikle konut kredileri konusunda, bankalar çok fazla detaya dikkat edebiliyor. Bu bağlamda, kredi çekmek istediğiniz konutun yapı kullanım izni de büyük bir öneme sahiptir. Eğer yapı kullanım izni olmayan bir konut için kredi talebinde bulunuyorsanız, red cevabı alma ihtimaliniz son derece yüksektir.

Adresiniz Sürekli Değişiyor Mu?

Adresiniz Sürekli Değişiyor Mu?
Adresiniz Sürekli Değişiyor Mu?

Kredi başvuruları sırasında, bankalar konakladığınız adreslerin geçmişine de dikkat edebilir. Eğer çok fazla ikametgah değişikliğiniz bulunuyorsa, bu durum bankanın müşterisine şüphe ile bakmasına neden olur.

Kara Listede Misiniz?

Kara Listede Misiniz?
Kara Listede Misiniz?

Diğer bankalardan kredi çekeceğiniz bankaya kadar her kuruluş ile olan ilişkiniz, son derece önemlidir. Eğer herhangi bir bankanın kredi kartlarında veya normal kredilerinde gecikmeye düşmüşseniz, bankadan kredi talebiniz ret yiyebilir. Bu nedenle, bu unsur büyük bir öneme sahiptir.

Alternatif Bankaları Değerlendirdiniz Mi?

Alternatif Bankaları Değerlendirdiniz Mi?
Alternatif Bankaları Değerlendirdiniz Mi?

Kredi talebinde bulunduğunuz bankadan ret yemiş olabilirsiniz. Her bankanın kredi talep eden müşterilerine karşı şart ve talepleri farklı olabilir. Eksik olarak gösterilen bilgi, belge ve diğer detayları iyice gözden geçirerek, farklı bir bankaya kredi talebinde bulunabilirsiniz.

Bu içerikte birlikte neden kredi alamıyorum sorusu için yanıtları incelemeye çalıştık. Siz de kredi başvurusu yapıktan sonra aldığınız olumsuz yanıtlar hakkında görüşlerinizi yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz.

Neden Kredi Alamıyorum? sorusunu çözüme kavuşturduğumuza göre krediler kategorimizi ziyaret ederek güncel kredi kampanyaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.