Ana SayfaBanka Sınavlarıİşletme Okuyup Bankacı Olunur Mu?

İşletme Okuyup Bankacı Olunur Mu?

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde, bölümü ile alakalı bir şekilde iş hayatına giriş yapmak isteyen milyonlarca birey bulunmaktadır. Elbette ki, son yıllarda dijital yenilikleri ve çalışanlarına zaman zaman sağladığı kolaylıklar ile bankacılık sektörü de yükselen trendler arasında yer alıyor. Bankacılık kavramı adı altında onlarca farklı mevki ve görevin bulunması, bu alanda bir kariyer planlayan iş adaylarına teşvik edici bir unsur olarak göze çarpıyor. Mezuniyetlerinin ardından gerek lise gerekse de üniversite kademelerinde, bu iş kolu ile ilgili detaylı araştırmalar yapıyor. Banka iş ilanları incelendiğinde de, işletme bölümü mezunu olup kariyerin bankacı olarak sürdürülüp sürdürülmeyeceği hakkında soru işaretleri bulunuyor. İşletme okuyup bankacılık kariyeri yapılabilir mi? Bu bölüm, iyi bir bankacılık kariyeri için yeterli mi?

İşletme Okuyup Bankacı Olunur Mu?

Bankacılık kariyeri üzerine bir çalışma sistemi planlayanlar için öncelikli olarak alakalı bölümlerin bilinmesi gerekmektedir. Üniversitelerin bankacılık bölümleri, tahmin edileceği gibi bu iş kolu adına en büyük fırsatların yaratıldığı seçenektir. Tabi ki de bununla beraber sayısal bölümde yer alan fakülteler de bu iş kolu adına fazlasıyla uygun olabilir. Banka sınavları için bankalar adayları tek tek değerlendirmektedir. Değerlendirilecek olan adaylar, bahsi geçen fakültelerden mezun olup da başvuru yaptığı taktirde şansı fazlasıyla yükselebilir. Çünkü, bankalar yetkinlik anlamında bölüm ile alakaya da fazlasıyla dikkat etmektedir. Bu bağlamda aşağıdaki bölümler, her zaman için bir artı değer yaratabilir.

  • Bankacılık,
  • Mühendislik,
  • İşletme,
  • Teknik Öğretmenlik,
  • İktisat

Bununla beraber, bazı bankalar iş alımı için ilan açtığı zaman kriterleri arasında belirli bir fakülte ve bölüm gözetmeyebiliyor. Dolayısıyla, iktisat ve işletme mezunları her ne kadar avantajlı olsa da, bölüm gözetmeyen iş ilanlarında da diğer bölümlere göre her zaman için birkaç adım önde olabiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.