Ana SayfaGündemKOBİ’lere 250 Milyon Liralık Destek

KOBİ’lere 250 Milyon Liralık Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Dünya Bankası’ndan sağlanan 250 milyon dolarlık krediyle ekonominin bel kemiği olan KOBİ’lerimizi destekleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Öztop, finansal sürdürülebilirliğin devamı için üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarını ifade etti.

Öztop açıklamasında, “Dünya Bankası’ndan sağlanan 250 milyon dolarlık bu krediyle ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ’lerimizi destekleyeceğiz. 250’den daha az çalışanı olan KOBİ’lerimiz bu krediden faydalanabilecek. Amacımız bu zorlu dönemde KOBİ’lerin en çok ihtiyaç duydukları işletme ve yatırım finansmanına erişimlerine imkan sağlayarak onların toparlanmalarına destek olmaktır.” dedi.

Ekonomide çarkların dönmesi için yeni kaynaklar arayışında olan Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, daha öncesinde Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan aldığı 300 milyon dolarlık koronavirüs kredisinin ardından, şimdi de Dünya Bankası’ndan 250 milyon dolarlık yeni bir kredi için anlaşmaya vardı.

Dünya Banka’sından alınan bu kredi ile koronavirüs nedeniyle KOBİ’ler üzerinde oluşan ekonomik sorunların azaltılaması hedefleniyor.

Sektör ayırmaksızın her iş yerinin başvurabileceği kredide, 2020 yılının 2. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre brüt satışlarında en az yüzde 20 düşüş yaşayan, kadınların ağırlıkta olduğu veya yönetiminde bulunduğu KOBİ’ler ile daha az gelişmiş bölgelerdeki işletmeler ve genç işletmecilere öncelik tanınacağı belirtiliyor.

Yararlanmak isteyen kişilerin, ticari bankalar, finansal kiralama ve faktoring kuruluşları ile başvuru yapması gerekiyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.