Ana SayfaGündemFinans Çalışanlarının Yüzde 74’ü Ofise Dönmek İstemiyor

Finans Çalışanlarının Yüzde 74’ü Ofise Dönmek İstemiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Londra finans merkezi çalışanlarını ofise geri döndermek için çalışmalarını hızlandırdı, ancak birçok çalışan ofise dönme niyetinde değil.

Financial News’in anketinin çarpıcı sonuçları ortaya çıktı, 120 kıdemli finans çalışanıyla yapılan ankette, çalışanların yüzde 74’lük kısmı tekrar ofise dönüp çalışmak istemiyor. Çalışanlardan yüzde 75’i ise hiçbir zaman ofiste tam zamanlı olarak çalışmaya dönmeyi istemiyor. Ankete göre çalışanlar iki, üç günlük mesai süresinin yeterli olduğu düşüncesinde.

Çalışanların bir tereddüdü ise ofise dönüşün zamanlanması. Çünkü hayatın normalleşmeye başladığı İngiltere’de virüs vakalarında hızlı bir artış yaşanıyor. 6 Eylül tarihinde ülkede 2.988 pozitif vaka tespit edilmesi, durumun ne kadar kötüye gittiğinin bir göstergesi. Ayrıca İngiltere’de mayıs ayından beri görülen en yüksek vaka sayısıda bu oldu. İngiliz Hükemeti ise hemen harekete geçerek, 6 kişiden fazla insanın bir araya gelmesini yasakladı.

Koronavirüs Riski

Koronavirüs salgını devam ettiği için hayat normale dönmüş gibi ofislere ve iş yerlerine dönülmesi virüsün bulaşma riskini arttıracak. Ankete katılan bir çalışan, “Yoğun saatlerde toplu taşıma araçlarını kullanmak için güvende hissetmiyorum” sözleriyle evden çalışma isteğini belirtti.

Ancak her çalışan aynı görüşte değil, kıdemli bir bankacı işe arabayla gidip gelmenin risk faktörü oluşturmadığını düşünüyor, diğer bir çalışan işe iş yerlerine toplu taşıma kullanmak yerine koşarak gittiklerini ifade ediyor.

Bazı şirketler ise çalışanlarını toplu taşımadan uzak tutmak için taksi ücretlerini kendileri ödüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.