Ana SayfaGündemSerra GES Faaliyetlerine Başladı

Serra GES Faaliyetlerine Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın desteklediği Bolayır Enerji-Serra Güneş Enerji Santrali (GES) tamamlandı ve faaliyetlerine başladı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın kredilendirmiş olduğu ve Antalya’nın Akseki ilçesinde kurulumuna başlanan güneş enerjisi santralinin tamamlandığı aktarıldı. Bankadan yapılan açıklamada, Akseki ilçesine kurulan 5.6 MW’lık Serra Güneş Enerjisi santralinde üretimin başladığı, 25 bin adet fotovoltaik panel ve 1,5 kilometrelik enerji nakil hattı ile santralde yıllık 11.184.768 kWh elektrik üretileceğini ifade edildi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın Kurumsal Bankacılık, Proje Finansmanı ve BT’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Maraş, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerjiye verilen desteğin devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlığının azaltılması için her projenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Maraş açıklamasında, “Ülkemiz açısından bakıldığında, toplam elektrik enerjisi kurulu gücünün içinde güneş enerjisi santrallerinin payı yüzde 6,76. Yapılan yatırımlarla bu oranın gelecek yıllarda daha da artması için Banka olarak enerji sektörünün yanında olacağız” dedi.

Maraş, banka olarak 30 Eylül 2020 itibariyle 286 adet yenilenebilir enerji projesine yaklaşık 8,8 milyar liralık destek olduklarını belirterek, yatırımlar ile iklim değişikliğinin önüne geçmek ve kentlerin hava kalitelerini yükseltmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi. Türkiye’nin GES’ler açısından önemli bir potansiyel olduğunu ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırım ile desteklerinin süreceğini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.