Ana SayfaGündemUzaktan Çalışan Bankacılara Vergi Uyarısı

Uzaktan Çalışan Bankacılara Vergi Uyarısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Koronavirüs pandemisinden dolayı uzaktan çalışan bankacılar büyük bir vergi borcu ile karşı karşıya kalabilir, bankalar uzaktan çalışan personellerini geri çağırmaya başladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın en büyük bankaları koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan çalışan personellerini yüksek miktarlardaki vergi borçları konusunda uyardı. ABD ve Avrupa bankaları binlerce kilometre uzaktan çalışan personellerine karşı sert bir tavır izleyeceklerini açıklamıştı. Bankacılar, koronavirüs karantina önlemleri kalkana kadar ve ailelerine daha yakın olmak amacıyla çalıştıkları yerlerden binlerce kilometre uzağa taşınmışlardı. Çalışanların tekrardan İngiltere’ye dönmesinin arkasındaki sebep ise başka bir ülkede uzun süreli çalışma sonrasında doğacak vergi sorunları yer alıyor.

Bazı bankalar çalışanlarını ofise gelmelerine gerek olmamasına karşın İngiltere’ye çağırdı. Bazı muhasebe şirketleri ise çalışılan ülkede sabit bir iş yeri olduğu ve bu ülkeye vergi verildiği için çalışanlarından tekrar ülkeye dönmelerini istedi.

Citigroup’tan gelen açıklamada ise ‘çalışanlara geri dönüş çağrısı yapıldığı’ belirtildi. Ofise gelmelerine gerek olmayan çalışanların istisnai durumlar haricinde ülkeden ayrılmamalarını istedi. Konu hakkında daha fazla açıklama yapılmadı.

Credit Suisse’de çalışanlarına vergi yükümlülüklerinden dolayı İngiltere’ye dönüş çağrısı yaptı. Üst düzey bir yönetici açıklamasında, “Vergi yükümlülükleri onlara ait olacak. Bu da genellikle eve dönmelerini emretmekten daha geçerli bir motivasyon” dedi.

Deutsche Bank ise çalışanlarından başka bir ülkedeki ek çalışma vergilerini kendilerinin karşılamasını ve sınırların kapanması halinde bu durumla kendilerinin ilgilenmesi gerektiğini belirti. Kalmak için geçerli bir sebebi olmayan çalışanlarında ülkeye dönüş yaptığını ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.