Ana SayfaGündemBankalar Kredi Musluklarını Açtı

Bankalar Kredi Musluklarını Açtı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de 2020 yılında en fazla krediyi salgına rağmen üretimin devam ettiği sanayi sektörü kullandı.

Koronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen sektörlerin başında sanayi sektörü yer aldı. Ekonominin can damarı olan sanayi sektöründe üretim sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği dönemler haricinde durmadan devam etti. Böylece arzın talebi karşılanmasına olanak sağlandı.

Tüm dünyada özelikle mart, nisan ve mayıs aylarında ilan edilen karantina önlemleri ve sıkı yönetimler ticaretin durmasına sebep oldu. Hükümetler bu dönemde çalışamayan vatandaşlarının ekonomik olarak zorluk çekmesini önlemek amacıyla destek paketleri ve programları başlattı. Bu paket ve programlardan vatandaşların yanı sıra işletme sahipleri de yararlandı ve salgın döneminde ayakta kalmayı başardı. Ayrıca bu dönemde bankalar düşük faiz oranları ve uzun vade seçenekleri içeren kredilerini kullanıma sundu.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem vatandaşlara hem de işletmelere pandemi döneminde gerekli yardımlar yapıldı. Salgından dolayı işini kaybeden ve maddi geliri olmadığı için zorluk çekenlere yardım eli uzatıldı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun (BDDK) yayınladığı verilere göre 2020 yılının sekiz aylık sürecinde kullanılan kredi miktarı 2 trilyon 618 milyar lirayı geride bıraktık. Bu miktara konut, otomobil ve kredi kartı aracılığula kullanılan krediler dahil edildi.

Tekstil Sektörü En Fazla Kredi Kullanan Sektör Oldu

İmalat sanayi içinde en fazla kredi kullanan tekstil sektörü oldu. Sektörün bankalardaki toplam kredi miktarının 123,9 milyar lira olduğu açıklandı. Yine 2020 yılının sekiz aylık sürecinde kredi bakiyesi 35,6 milyar lira artan tekstil sektörü bu alanda da zirvede yer aldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.