Ana SayfaGündemTEB Cetelem’den Yeni Rapor

TEB Cetelem’den Yeni Rapor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cetelem Gözlemevi 2020 raporunda, otomotiv sektörünün sürekli değiştiğini ve geliştiği gösteren veriler ortaya çıktı.

TEB Cetelem, Cetelem Araştırma Merkezi desteğiyle hazırlanan ‘Mobilite, Coğrafya, Kuşaklar-Otomotiv Dünyasındaki Bölünme’ başlıklı 2020 raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Raporda, Türkiye’nin de aralarında olduğu 15 ülkede yaşları 15 ila 65 arasındaki 10 bin kişiyle yapılan araştırmada tüketicilerin yeni mobilite ve otomobiller hakkındaki düşüncelerine yer verildi. Rapor, kuşaklar arasındaki benzerllik ve farklılıkların yanı sıra coğrafi değişikliklere bağlı olarak alışkanlıkları ve bunun yanı sıra otomobil sahiplik oranlarını da ortaya koyuyor.

Araştırmada dikkat çekici nokta, otomotiv dünyasında bir bölünmenin var olduğunu ortaya koymasının yanında sürücülerin beklenti ve ihtiyaçlarının birbirinden farklı olarak değişkenlik gösterdiğini ve ilerleyen dönemlerde bunların karşılanabilmesi gerektiğine değiniyor.

Araçlar Üzerinden Para Kazanma Yöntemleri Değerlendirilmeye Başlandı

Konu hakkında çeşitli açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan TEB Cetelem Genel Müdürü Gamze Halide Berberoğlu, “Özellikle Avrupa’da karbondiyoksit emisyonlarının azaltılmasına yönelik hedefler, otomotiv üreticilerinin üretimlerini bu kriterlere uygun hale getirmek için baskı altına sokuyor” ifadelerini kullandı.

Berberoğlu, tüketicilerin istekleri doğrultusunda, üreticilerin hedeflerini gerçekleştirmek zorunda olduğunu ve ilerleyen dönemlerde elektrikli ve hibrit modellerin de yaygınlaşmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti.

Berberoğlu, araç sahibi olanların araçları üzerinden para kazanmak için otomobiller üzerine reklam alma, araç ve yolculuk paylaşımı gibi farklı yöntemler arayışı içinde olduğunu belirtti. Bazı araç sahiplerinin ise otomobillerine yerleştirilen sensörler aracılığıyla kişisel verilerini satma yoluna giriştiklerini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.